Hverdagsbetraktninger

Takk, april

Takk, april. Du hadde med deg så mye! Men, var det alt jeg håpet på da aprilkladden lå klar? Vi får ta en titt, da:

Påskeminner

April er over, sammen med ⅔ av våren. Jeg nekter å spørre hvor tiden ble av, for i ærlighetens navn så syns jeg det er lenge siden vi skrev mars. Takk, april, for at du ikke fór forbi for raskt.

Hvitveis

Påske synes jo allerede som en liten evighet siden. Når jeg nå skal gjøre opp fasit for april, så husker jeg ei påske som opprant med strålende sol og masse utetid.

Vi fikk kyllinger:

Veslebror har hentet påskekyllinger i barnehagen. Takk, april.

Og påskeegg:

Påska 2023 påskeegg

Men de kveldene ved langbordet som jeg drømte om, ble nok litt kuppet av et brukket haleben. Vi fikk imidlertid middagsbesøk av naboene, og det var innmari hyggelig!

Påska 2023, langfredag. Bordet er dekket for gjester. Takk, april.

Vil du ha et gjensyn med aprilkladden?

Du finner den HER

Takk, april, for hverdagene

Da Jesus var oppstått og ferien over, kom hverdagene brått på. Nesten uten at vi hadde merket det, var vi nærmere halvveis i april!

Med det også det vårarbeidet jeg visste ville komme. Du og du som jeg har kosa meg! Takk, april, for hverdagene. Du har gitt meg akkurat de tingene jeg liker å holde på med.

Vi er over halvveis i april og markene er våkne

Hagene her har blitt så fine. Bygningsmaterialer, løv, rusk og rask; alt er vekk!

Vi er over halvveis i april og vårarbeidet er i gang. Takk, april.

Hver eneste solskinnsdag gjennom hele april har jeg arbeidet ute, og det har gjort meg godt. Jeg liker aller best de dagene hvor jeg kan bruke kroppen i variert arbeid, for selv om jeg absolutt blir sliten, så gjør vondtene mine minst vondt når jeg er i bevegelse og ikke gjør det samme for lenge om gangen.

Prosjekt bevegelse

Ja, eller prosjekt ta vare på helsen, da, som jo er årsmålet jeg jobber med. Hvordan har det gått med det i april?

Veslebror i skauen første påskedag, påska 2023

Jeg var jo så godt i gang med daglige gåturer og mine 10 000 skritt om dagen da jeg i midten av mars tok meg en liten heisatur i lufta med halebenet som landingsplass. Det satte meg tilbake et godt stykke, men understreket samtidig viktigheten av prosjektet mitt.

Sakte, men sikkert har jeg kommet tilbake til normalen igjen. Fortsatt gjør det vondt om jeg sitter for lenge, men i løpet av april har jeg blitt så bra at jeg kan gjøre det jeg skal i løpet av dagen uten hvilepauser hvert kvarter. Det takker jeg et godt utgangspunkt for!

Takk, april  for hverdager

Likevel har jeg ikke gått så mye tur denne måneden. Det har utelukkende handlet om prioritering, og som jeg skrev i kladden for april: «Jeg vil først og fremst ha fokuset på å få bena med meg i hverdagen igjen.» Vi krysser av for den! Takk, april, for det.

April er arbeid

Når jeg skriver at gåturene ikke har vært prioritert, så har det vært for at jeg har fått nok bevegelse likevel. Jeg kladdet også at «de daglige 10 000 skrittene vet jeg at kommer av seg selv bare kroppen er med», og det har vist seg å stemme.

April er en hektisk måned med mye som skal og bør gjøres mens det ennå er vår. April er kort og godt arbeid, og da velger jeg å legge tiden på det som må gjøres og som også gir bevegelse.

Noen gåturer har det likevel blitt, og det er også de som har gitt så god balanse gjennom måneden. Når kroppen og hodet trenger hvile etter en dag med mange gjøremål.

Takk, april, for hvitveis

Da har jeg gått grøftelangs og nytt alt som er godt. Takk, april, for at du tok det med! Hestehov, hvitveis, gullstjerne, skogsfioler, bekkeblom, mainøkler; jeg blir så glad!

Et øyeblikk har satt seg i sjelen i april.

Les om det HER

Takk, april

Takk, april. Du tok med deg vårsola, fregnene, jord til å ha under neglene, de første skrubbsårene, blomsterduft og varme i ryggen.

Husmora på Fjellborg selv, i halebensgenseren og med jord i ansiktet. Takk, april

Takk, april. Du tok med deg den hverdagen jeg setter så høyt. Hverdagen hvor jeg får arbeide med naturen, og la drømmene få spire. Du gjør at jeg føler meg levende, selv om bjerka gjør hva den kan for å motbevise det nå på tampen.

Arbeidsom uke: Såing i drivhuset

Nå er du forbi, men jeg tror jeg trygt kan si at du ble alt jeg håpet på. Innføringen ble slettes ikke så ulik kladden jeg skrev. Takk, april.

Øyeblikk som har satt seg i sjelen: Hengekøye med Evi Bøgenæs, kaffe og skauen. Takk, april

Og – velkommen mai. Din kladd kommer i morgen!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics