Livstanker

Mål for februar

Februar er måneden for fest, ferie og fine hverdager. Det er i alle fall det jeg har satt meg som mål for februar, at det skal være. Det, og litt til.

Siste innspurt

Så skriver vi februar. Det er en av mine favoritter og har alltid vært det. Kanskje ikke så rart? Jeg har bursdag, det er vinterferie, dagene blir lysere og fuglekvitteret kommer tilbake. Hva er det ikke å glede seg over?

Ok, så kunne det kanskje vært litt mindre holke på gårdstunet, men den er nødvendig. Både fordi vi har hatt en alle tiders vinter så langt, men også for at våren skal komme om en stund. Man må yte for å nyte, sies det. Ja, for nå er det februar og siste innspurt av vinter. Når kalenderen viser mars er det vår.

Mål for februar: Være i aktivitet! Husmora ute på gåtur, Camilla, Fjellborg

Men, hva ønsker jeg å ha gjort før vinteren er over? Hvilke mål for februar har jeg satt meg? Ja, for noe bør man jo ha å sysselsette seg med denne måneden også, før det forhåpentligvis braker løs for alvor. Fortsatt skal vinterhvilen prioriteres, men det gjør ikke noe å varme opp litt til våren heller.

Mål for februar

Jeg har satt følgende mål for februar:

  • Spise lunsj ute minst to ganger i uka.
  • Være bevisst på å hvile hodet.
  • Forberede kroppen på operasjon ved å være så aktiv jeg klarer.
  • Gjennomføre hyggelig aktivitet for hele familien. Kino? Bålmiddag i skauen? Museum?
  • Invitere venner hjem til oss minst én gang.
  • Arrangere lappehaugkaffe (vi prøver igjen).
  • Gjøre klart til og ta i mot en ny flokk høner.
  • Så purreløk.
  • Legge en vårplan.
  • Tømme store-kottet.

En god blanding

Når jeg har satt meg mål for februar har jeg hatt i bakhodet den oppdagelsen jeg gjorde i januar; noen mål for hvert område i livet. Egenomsorg, familie, hjem, sosialt og sjølberging. En god blanding gir en fin synergi.

Målene bærer imidlertid preg av at jeg går og venter på en operasjon av galleblæra. Jeg fikk endelig en dato i dag, men står på en kort varsel-liste. Det betyr at operasjonen kan komme før jeg planlegger for den. Uansett når det skjer, så vil hverdagen settes litt på vent. Desto viktigere er punktet om å være i aktivitet. Da blir forhåpentligvis pausetiden i forbindelse med en operasjon kortest mulig fordi jeg har et godt utgangspunkt for tilfriskning.

Jeg håper imidlertid at målene rundt det sosiale lar seg oppå i løpet av måneden. Det må liksom dyttes litt ekstra på i vintermånedene, når vi ikke har de naturlige sosiale arenaene som vi har sommerstid. Det er fort gjort at man bare murer seg inne i sitt eget hjem når skitværet drar over og D-vitaminlagrene er bunnskrapt. Du kjenner deg kanskje igjen?

Bekken har våknet etter vinteren

For min del er mye gjort bare jeg får frisk luft i løpet av en dag, og målet om utelunsj håper jeg hjelper meg til litt mer av det selv om jeg kanskje ikke alltid orker så lange gåturer når kroppen krangler. Det er min utfordring til meg selv i februar. Jeg også være flink til å koble hodet helt ut. Det føles som om det har jobbet på overtid i hele januar, med både det kreative, plan A og B og C i forbindelse med sykdom og hverdagskabalen for øvrig, renovering, også videre. Jeg må ta tilbake mentalhvilen!

Mål for februar og våren

Jeg har også mål for februar om sjølberging. Nye høner skal på plass. Neste uke er det også spennende planer. Gå på birøktermøte og kom hjem med … Jeg skal fortelle når tiden er inne! Også er det såtid.

Jeg har dessuten som mål å få laget en vårplan. Hva skal prioriteres denne våren? Båtpuss, beskjæring, luking og slike ting; jeg liker å få det ned på en liste. Da blir det nemlig mye høyere grad av gjennomføring, det jeg planlegger. Nå i februar er tiden inne for å legge denne planen, for i mars er jeg allerede i gang.

Også var det dette stor-kottet. Med turutstyr, bøker som aldri har fått bokhyller etter at vi kom til Fjellborg, gamle filmer og CD-plater. Etter kaoset å dømme er det mye mer på dette kottet også, og nå må det tømmes. Deler av det skal nemlig bli bad. Jeg innrømmer det glatt, at dette er et rom jeg gruer meg til å gå løs på.

I år skal vi renovere hele andre etasje på Fjellborg!

Les mer HER

Klar, ferdig, kjør februar

Med det så tror jeg at jeg har mer enn nok av mål for februar å arbeide med og mot. Ikke minst skal vi ha en fin vinterferie også. Både veslebror og jeg har bursdag og i tillegg skal vi markere fastelavn. Februar har mye fint!

På februars andre dag har jeg bakt masse kaker til veslebrors bursdagsfeiring i helga, så jeg vil si vi er godt i gang. Og om ikke bålbursdag kanskje passerer helt som lunsj, så er det likevel et måltid planlagt ute.

Det er offisielt én måned igjen av vinteren, så la oss gjøre den fin. Vårvinter har jeg hørt våre granner i øst omtale måneden som, og det syns jeg i grunn er en fin betegnelse på februar. Når stillongsen ennå er på, men sola varmer på nesa og fuglene synger. Klar, ferdig, kjør februar!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics