Bursdag,  Fest på Fjellborg,  Tips og ideer

Fest på Fjellborg

I skrivende stund har jeg akkurat satt meg ned, og jeg føler meg som en utblåst ballong. Husbonden har blitt behørig feiret i dag med full stue, og alle forberedelsene de siste dagene ble liksom samlet i en fin bukett av et selskap med atten gjester til bords.

Borddekking

Veslekæll og jeg var en tur på -nille i går og handlet inn grønn tyll, hvitveisservietter, grønn hyssing til å pynte på lysene med, og sjokoladehjerter i sølvpapir. Sammen med hvitveisbuketter plukket på løkka i skaukanten rett bak huset, og norske flagg, ble det et vårlig og fint festbord. Jammen er det kjekt med to spisestuebord også, så alle kunne få plass rundt ett langbord.

Borddekking

På menyen stod gryterett med egenprodusert grisekjøtt i, med hjemmelaget focaccia til.
Det var første gang jeg serverte noe annet enn pølser i et bursdagsselskap her hjemme, og første gang jeg serverte middag til så mange mennesker på én gang. Men! Det gikk jammen bra, dét også. Når sant skal sies, var jeg ikke så voldsomt stressa, for jeg er god på planleggingsbiten, men det er rart med det likevel. (Og i all beskjedenhet tillater jeg meg selv å være bittelitt stolt over vel avblåst.)

Oreokake browniesbunn

Dessert droppet vi, slik at gjestene orket mer kake, og kaker orket de.
Oreokake med browniesbunn, ostekake, sjokoladekake og iskake fylte kakebordet.

Iskake bringebær kvikklunsj

Gjestene påstod seg fornøyd med både mat og kaker, så jeg håper de var det også. Husbonden var i alle fall fornøyd med selskapet sitt, og masse flotte gaver. Ungene og jeg hadde gått sammen med foreldrene og søsteren hans og kjøpt motorsag, og en slant i ny traktor-potten ble det da også.

Kakebord

Nå har gjestene for lengst dratt hjem, og servise og sølvtøy ligger pent på plass i skuffer og skap igjen. Dukene er ferdigvasket, og gulvene støvsuget for kakesmuler. Det er så godt for alt som er unnagjort, så kan veslebonden og jeg kose oss med andre gjøremål i morgen, i stedet for å rydde etter gårsdagens moro. Men, noen kakerester står fortsatt igjen i et kjøleskap, og det er ikke umulig at vi unner oss en bit eller to i kveld, bare for å feire en vellykket fest. I ro og mak.

Borddekking hvitveis

I morgen starter en ny og hektisk uke her på Fjellborg, så det gjelder å legge bena høyt mens man kan!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics