Vinter på Fjellborg

Når skal du suge på sommerens karamell?

Når skal du suge på sommerens karamell? Om ikke det passer nå, midt i det gråeste januar, når passer det da?

Den karamellen

Når skal du suge på sommerens karamell? Den som smaker av en varm og søt bris som kiler fregnene du har fått på ditt kinn. Det friske løvet i bjerka som spiller en dempet melodi når brisen farer forbi.

En vakker kveldshimmel - minner på siste sommerdag. Nå kommer høsten, og det må planlegges

Du vet, den karamellen som er som en lyseblå himmel hvor hvite bomullsdotter seiler forbi. Når hodet er tomt for tanker, og du virkelig har tid til å se at den ene dotten der oppe er en lekende kattunge. Helt sikkert.

Når skal du suge på sommerens karamell? Den som høres som venners latter i den sene sommerkveld? Kvelder som aldri blir mørke og aldri blir kalde. God mat. Smil. Glede.

Utsikt til Fjellborg fra elva

Den der karamellen som kjennes som den varme sanden som glir mellom bare tær en varm julidag. Den som følges av lyden av bølger som slår og en dempet, kjent og kjær sommermelodi.

Vasse i ferskvann

I dag skal jeg leve! Har du tenkt den tanken før?

Min tanke finner du HER

Når skal du suge på sommerens karamell? Den som aldri har en regnværsdag og full skittentøyskurv med. Du vet, den som smaker som en søt fløteis, og dufter som høyrøde jordbær. Sommerens karamell som er like fargerik som en grøftekant, og med solskinn i kantene.

En markblomstbukett i skogen - minner på siste sommerdag

Når skal du suge på sommerens karamell om ikke nå? Nå som den ennå er god. Før den rekker å miste sin farge og sterke duft. Du vet jo at det skjer. At drømmene er vakrest nettopp som drømmer.

Jeg vil fange følelsen av bare tær i kaldt fjellvann

Også sommer kommer med grå regnværsskyer, kald vind og lysten til lange ermer. Skittentøysdunken blir full også når grøftekanten likner en eksplosjon av farger. Men det er bare trivialiteter. Ikke noe å vektlegge en grå januardag når du putter en karamell med smak av sommer i munnen og suger på dens duse smaker!

Små barnehender plukker markjordbær. Ta et strå og træ dom på.

Når passer det?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics