Hverdagsbetraktninger

Burde-følelsen

Burde-følelsen, kjenner du til den? Høye strømpriser er i hvertfall kjent for de fleste, og i dag inntraff begge deler samtidig på Fjellborg. Kanskje kjenner du deg igjen?

Burde-følelsen og rastløshet

I dag har vært en litt tråkk dag her på Fjellborg. Planene jeg hadde for dagen, både den ene og den andre, ble skrinlagt av temmelig høye strømpriser. Da merker jeg at det er vinter.

Jeg er takknemlig for Helg og kaffe

Jeg klager på ingen måte over vinteren, for den er like fin, men på dager som denne kjenner jeg litt på rastløsheten og burde-føkelsen. Egentlig skulle jeg fortsatt oppussingen på et gammelt skap jeg holder på med. Likevel; å stå med en varmluftspistol og fjerne maling i timesvis når det koster nærmere 3 kr for en kilowattime? De timene kan jeg spare til en annen dag!

Vasket klær stod også på planen, men samme årsak for utsettelse der. Strømregninger på tusenvis av kroner må gjerne andre ta i mot. Jeg forsøker heller så godt det lar seg gjøre å fordele pengene våre slik at jeg kan få mer glede av dem. Det betyr at jeg må være litt fleksibel om dagen, og det går egentlig strålende utmerket.

Det var bare det at akkurat i dag klarte jeg ikke å sysselsette meg selv på den måten jeg vanligvis gjør. Ikke at jeg har kjedet meg, men jeg har liksom kjent litt på burde-følelsen. Men alt jeg burde har enten krevet minst like mye strøm som varmluftpistolen og vaskemaskinen, eller også er det rett og slett ikke tiden for det enda.

Burde, ville, skulle ha gjort

Og det er klart, at når det ikke er tiden for det, så er det heller ingenting jeg burde akkurat nå. Men hadde det vært tiden, så hadde jeg heller ikke kjent på kombinasjonen av rastløshet og burde-følelsen. Da hadde det vært så mye jeg hadde kunnet i alle fall.

Om forsommeren er det alltid noe å luke, potte om eller så. Det er alltid noe å reparere eller å høste. Slik er det ikke nå.

Helg og kaffe

Og det er helt greit, egentlig, for jeg er ikke klar. Ikke riktig enda. Jeg trenger mer hvile og flere krefter før jeg er klar til å gå i gang med arbeidet som hører med til de lyse, varmere årstidene.

Burde-følelsen og vil-følelsen

Men, det jeg også trenger, er øvelse i å møte denne burde-følelsen på en konstruktiv måte. Du vet, på en slik måte at den ikke tar motet fra meg og røsker med seg selvfølelsen i samme slengen. Jeg liker nemlig ikke helt å kunne si høyt at «i dag har jeg gjort ingenting» og vite at det er sant. Selv om jeg vet at det også er greit innimellom.

Det bare er så stor forskjell på det bare å være, og den rastløsheten jeg har kjent på i dag. Når jeg er ferdig med bare å være for noen dager, og heller fylles av burde-følelsen, og ikke bare den, men også vil-følelsen.

Men, men. Ingen har lidt av mine utsatte arbeidsoppgaver. I morgen er dessuten en ny dag. Da er også strømprisene varslet å være nærmere halvparten av i dag, så da skal du se om ikke det blir litt mer å pusle med da.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics