Tips og ideer,  Vår på Fjellborg,  Veslekæll

Nytt hus

Veslekæll lurte fælt på om ikke vi kunne vise frem det nye huset til fuglene i dag, og det er klart vi kan det!

Fuglekasse

Dere kan tro vi var spent, da veslekæll noen dager før jul kom drassende på en stor gave! «Til mamma og pappa og litt til meg selv,» stod det på pakkelappen. Vi var fryktelig spente da vi på julekvelden endelig fikk åpne presangen, og inni lå det en flott fuglekasse!

Fuglekasse

Veslekæll hadde laget den selv, med litt hjelp fra farfar, og vi har fått en grundig innføring i hva som skulle til for at fuglene skulle få seg nytt hus: «Da trengte vi plankær, og spiiiker, også sånn rund greie så fuglene kan komme seg ut og inn, også hammær…»

Fuglekasse

I går fant husbonden frem stigen, og han og veslekæll klatret til topps, og fikk fuglekassa opp i den store eka vår. De hang den høyt nok til at kattene ikke kan besøke dem, men lavt nok til at vi kan følge med fra stuevinduet. Nå venter vi bare i spenning, på om vi får nye naboer i løpet av våren.

Fuglekasse

Vi har mange slags fuglearter på tunet her, og fugleboka ligger klar på kjøkkenet når det dukker opp en ukjent en, som vi lurer på hvem er. Er det én vi kjenner godt, så er det linerla, og hun er i alle fall tilbake etter vinterferien! Det er en koselig tid fremover nå, når fuglekvitteret vekker oss om morgningen, og de små sangfuglene dukker opp igjen etter en lang og kald vinter.

Ja, og så får vi se da, hvem av dem som flytter inn i veslekælls fine fuglekasse.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

  • Nann Karin

    Så hyggelig. Hils og si at det var kjekt å se og lese. Dessuten håper jeg det kommer en familie dit min gutt har også hengt opp kasse. Sist vi var og tittet hadde ingen flyttet inn. Men vi venter i spenning. Selv om kassa ikke var like fin som deres. Vår erfaring er av papp
    Da venter vi på små pip alle sammen
    Klem til væslekæĺen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics