Hønsemøkk,  Pip-pip

Kyllingene våre

Hadde det ikke vært for at jeg mistenker at dere kanskje begynner å bli litt lei av å høre om denne evinnelige rakinga mi, skulle jeg jammen i meg tatt dere med ut i hagen i dag. Nå er jeg nemlig ferdig! Ja, eller… Altså, det gjenstår å få en anseelig mengde løvhauger opp i trillebåra og videre opp i skauen, men det er jo bare småtterier. Raka er parkert!

kyllinger lohman orpington

Men, i stedet for å mase mer om den rakinga, så skal jeg ta dere med inn på «låven» i stedet. Der bor jo kyllingene våre, og de er det en stund siden dere har sett nå! Har de ikke blitt store? I dag er de nøyaktig to uker gamle, og fjørene har begynt å vokse frem – særlig på vingene.

Kyllinger lohman orpington

Husker dere forresten at jeg sa at våre åtte hadde flyttet sammen med noen andre også, da de flyttet ut på «låven»? Samtidig som våre ble klekket her på Fjellborg, kom det også åtte Brahma-kyllinger til verden, og de flyttet hit til oss da de var fem dager gamle. Èn av de åtte som flyttet hit, døde for noen dager siden, men de syv andre springer i full fart rundt og rundt sammen med våre åtte.

brahma kylling

Vi har lenge hatt lyst på Brahma-høns, så da vi fikk anledning til å kjøpe kyllinger av denne rasen ble vi veldig glade. Vi oppdaget rasen i fjor sensommer, og ble så betatt at vi bestemte oss nærmest med det samme for at denne rasen måtte vi få til Fjellborg – og endelig! Nå gleder vi oss til å se dem vokse til, og vi er spente på hvor mange høner, og hvor mange haner, det er i flokken. Siden de er like gamle, kan både Lohman-/Orpingtonmixen vår, og Brahma-kyllingene gå sammen – i alle fall foreløpig – og det ser ut til at de har det fint sammen. De løper rundt, piper, spiser, løper litt til, og flokker seg sammen under varmelampa når kvelden kommer.

Brahma kylling

Ellers har det vært en fin dag her på Fjellborg. Etter noen dagers fravær, har sola endelig vist seg fra sin beste side igjen, og vi har vært masse ute. Veslekæll og husbonden har vært på dugnad, mens veslebonden og jeg har puslet rundt her hjemme. Vi har jo fått raket masse, i tillegg til en skikkelig opprydning i sandkassa. Det var så deilig å holde på ute i sola, og da de to andre kom hjem, ville vi fortsatt ikke inn. Dermed pakket vi kurven og gjorde opp bål i gapahuken; det er jammen kjekt når middagen kan tas ute! Nå er ungene i seng, og husbonden og jeg har sunket ned i hver vår godstol, klare til å gyve løs på lørdagskvelden. Det er ikke utenkelig at det blir litt sjokoladekake utover kvelden, heller.

Kyllinger lohman orpington brahma

Ha en fin, en!

PS! I morgen flytter det inn en så staselig kar her på Fjellborg, at selv husbonden burde få mindreverdighetskomplekser. Følg med på Facebook utover dagen, så skal dere få se.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics