Veslebror

Hele handa stor!

Endelig! Endelig er det 6. februar! Samenes nasjonaldag, og dagen da veslebror på Fjellborg blir hele handa stor! Det er fest!

Er det snart bursdagen min?

«Er det snart bursdagen min?» Hadde jeg fått en krone for hver gang jeg har svart på det spørsmålet siden uka før jul, så hadde jeg hatt nytt drivhus på 70m² nå. Veslebror har gledet seg så ille! «Er det snart bursdagen min?»

Fem år og hele handa stor! I dag har veslebror bursdag. Bursdagskaka er sjokoladekake på kakebordet

Og i dag – i dag er dagen! Endelig er det bursdagen til veslebror. I dag blir han hele handa stor, og han er så stolt og så glad og så fornøyd. Det er liksom en egen glans i øynene på barna når de snakker om bursdagen sin og gleder seg. Når dagen endelig kommer, er det som om de vokser en hel desimeter bare av stolthet.

Veslebror ble jo akkurat fire! Gjorde han ikke det, da?

Få et gjensyn med fireårsdagen HER
Traktor var tema da veslebror hadde bursdagsselskap. Kakebordet med oreokake og muffins

Men du kan da skjønne det! Et helt år mer enn i går? Og hele handa stor, attpåtil. Det er stort, det!

Hele handa stor og …

Nå er veslebror på Fjellborg hele handa stor. Han er 122 cm lang og har ikke mindre enn tre løse tenner! Den første kjente vi for tretten dager siden, og så rakk vi knapt å pusse tenna på nytt før enda to hadde løsnet. «Pappa! Pappa! Tanna mi er løs!» Gutten sprang opp i andre etasje, mens mamma’n stod igjen nede på badet og lurte på når den vesle gutten hennes var blitt så stor. Så stor, faktisk, at han begynner å ramle fra hverandre!

Veslebror er hele handa stor. Her åpner han bursdagsgave

Det vesle nurket vi hadde med oss hjem fra sykehuset en snørik februardag. Nå er han hele hånda stor og han er stor også. Han har allerede tilbragt sitt første kvarter alene hjemme, og syntes ikke det var skummelt i det hele tatt at pappa kjørte brødrene til barnelaget mens han så på Barne-TV imens.

Han elsker å sove ute, og bryr seg ikke om å ligge alene fram til mamma kommer ut og legger seg noen timer senere. Til bursdagen sin fikk han ny, stor sovepose i gave av oss, så nå kan han sove ute enda flere netter også, uten å bli kald.

Veslebror er hele handa stor. Her åpner han bursdagsgave

Veslebror er hele handa stor, men fortsatt så liten at han elsker å hjelpe til hjemme. Han vasker og rydder ut av oppvaskmaskinen og dekker på og av bordet godt som noen. Rekker han ikke opp til noe, så henter han bare en krakk, men han er da stor, må vite!

Liten, men god som gull

Veslebror er hele handa stor, og ikke bare er han stor, men han har også et stort hjerte. Familiens yngstemann er så proppfull av omsorg at det nesten renner over av det alt sammen. Ofte tar jeg meg i å tenke at han på sitt stillferdige, men entusiastiske vis, liksom er limet i familien. Han som alltid er opptatt av alle har det bra, og som gikk fullstendig i kjelleren da vi sa at veslekæll skal flytte ut. (Heldigvis tok han det litt penere da vi forklarte at det bare var ut i lekestua, mens vi tar for oss andre etasje.)

Traktorbursdag

Ikke bare har han enormt med omsorg. Han er også klok, veslebror.

Se bare HER

I dag er det ham vi samler oss rundt. Familiens veslebror og selvutnevnte midtpunkt. Han som alltid treffer det ømme omsorgspunktet hos store-storebror og som alltid er med i leken til mellomste-storebror. Han som daglig forteller meg at jeg er verdens beste mamma og som får meg til å tro på at det er helt sant. Veslebror, som syns at pappa er den tøffeste i hele verden, og som syns at lykken er en lørdag når hele familien er hjemme. Samlet.

Kakebord. Veslebror er hele handa stor. Bursdag.

Han var tidlig ute med å legge inn bestilling på pizza til middag i dag. «Sånn i brun eske, vet du, for det er den beste!» Til dessert hadde vi kakerester fra helga, og det gjorde suksess. Han fikk lys på kaka i dag også, for man får aldri blåst nok lys. Særlig ikke når man er hele handa stor! Siden var det speideren, og bedre kunne det nok ikke bli for han som er den fødte speider. Han ble meldt inn samme dag som han ble født, og har følgelig femårsjubileum som speider i dag.

Hele handa stor og fem lys på kaka til veslebror når han har bursdag

Fem år og hele handa stor

Festen tok vi i helga. Med vennefamilier og faddere i tillegg til et par gode lekekamerater på lørdag og familie på søndag. Vi er litt for mange til å kunne samles alle på én gang når det er vinterbarn som har bursdag (og det er det stort sett). Men, det er hyggelig, det også, å kunne spre det litt utover. Da får vi liksom mer tid til hver enkelt.

Bursdag i gapahuken for veslebror. Utebursdag. Barnebursdag. Bål

Veslebror bestilte traktorselskap til hele handa stor-dagen sin, og var fornøyd med både kaker, gaver, gjester og fest.

Muffins med traktortema

Og i dag var altså dagen. Femårsdagen. Hele handa stor. Verdens beste veslebror på Fjellborg la seg med et smil om munnen i kveld. En stille stolthet over å ha hatt en egen dag som var bare hans. Og litt samenes.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics