Veslebror

Fire år og nesten hele handa

Fire år er lenge, det. For noen er det et helt liv, og for oss som får ta del i det livet er det vanskelig å huske noe fra før de fire årene. Det er litt rart å tenke på.

Fire år

Fire år, det er nesten hele handa, det. Veslebror har vist oss den nesten hele handa flere ganger i helga, og i dag var det på ekte: I dag var det endelig hans dag – bursdagen! Fire år.

Sjokoladekaketog til veslebror Fire år

Vi har hatt fint selskap i dag, med Brannmann Sam-duk på kjøkkenbordet og pizzasnurrer. I gamlestua var det dekket med kaffeservise og servietter med giraffer på. Også det viktigste av alt: Ballonger!

Besteforeldre, tante og oldeforeldre kom med gaver og godt humør. Det er slettes ingen sak å bli fire år når man får så mye fint!

Heldig langs livets landevei

For en mamma er det mye som følger med en fireårsfest. Det skal lages mat og bakes kaker, og den ferske fireåringen har mange og særdeles vekslende meninger om det meste. Enda så fine han syntes de giraffserviettene var, så var han likevel på tur ned i skuffen hvor mamma har slikt noe for å gjøre et bytte etter at gjestene hadde satt seg til bords. Da sa mamma nei.

Men selv om det er mye som skal på plass, uansett hvor lista ligger og hva slags servietter det er, så er det en sann glede å gjøre det. Tenk så stas å få ha en dag som er bare sin! Da skal man jammen få kjenne litt på det å være hedersgjest også, når man blir fire år og nesten hele handa!

Og tenk så heldig den store lille hedersgjesten er, som har så mange som er glad i ham og som vil komme i selskap!

Fire år med veslebror

Fire år, ja. Det er lenge, det, enda minnet om den lille bylten med rødflammet hud og to kosekluter på utlån fra storebrødrene kjennes helt ferskt.

Fire år med veslebror er fire år med enda mer kjærlighet. Enda mindre søvn og bekymringer vi aldri hadde kunnet forestille oss. Han var ikke mange ukene da jeg planla begravelsen hans for første gang, og det er ikke engang et år siden sist, men han tåler en trøkk, han der. I skuffen ligger det både en gips og fire agraffer etter et hull i hodet.

Oreokake fire år

Alle blir ikke født med en sølvskje i munnen, men noen blir født med et glimt i øyet og en enorm livsglede. Veslebror er en av dem. Fire år med veslebror er fire år med høyt tempo og latter og skøy.

En luring

Du tror du har taket på det når tredjemann kommer, men tredjemann er en luring.

Det er han som gjør oss gamle før tiden, men som likevel holder oss unge. Det er han som får deg til å ønske deg til en øde øy når klokka er to på natta, men som du likevel lengter etter varmen til når klokka blir tre. Han med de ærligste kosene og de sterkeste meningene.
I dag ble han altså fire år. Nesten hele handa. Det er mye det, og det er ikke rart gutten spurte i kveld om han snart skulle begynne på skolen nå; han er jo stor gutt!

Fest og forberedelser og bursdagsselskap for veslebror som blir fire år

Og vi digger’n, hele gjengen! Veslebror på Fjellborg! Hipp, hipp hurra og gratulerer med dagen til den aller beste veslebroren og veslegutten noen kan ha.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics