Veslebonden

Veslebondens dag

I dag er det en spesiell dag på Fjellborg, skal du vite. I dag er det veslebondens dag! Han blir ni år i dag, og ikke skjønner mamma’n hvordan det kan være mulig.

For ni år siden

Det var en fredag, og selv om kalenderen viste vår var det temmelig grått og trist ute. Inne på en av sykehusets operasjonsstuer var stemningen alt annet enn trist. Der var spenningen til nesten å ta og føle på. Snart skulle vi få møte den første lillebroren på Fjellborg!

Veslebondens dag når veslebonden blir ni år. Flagget går til topps

I dag er det veslebondens dag, og at det er ni år siden den marsdagen på sykehuset er helt utrolig. Når jeg tenker på det, er jeg tilbake med ett. Og jeg husker godt hvor utålmodig jeg var på postoperativ etter det planlagte keisersnittet. Jeg ville jo komme i gang med å bli kjent med det lille nurket med én gang!

For syv år siden var Fjellborg pyntet til traktorfest.

Se HER

Lite visste vel jeg at det også betød at jeg skulle bli kjent med flere traktormerker enn jeg ante at eksisterte, og all verdens fakta om bil!

«Bare det har hjul»

Ja, for det tok ikke lange tiden før veslebonden avslørte for oss hvem han var. De første fire månedene av livet brukte han til å sove. Deretter fikk han tak i en av storebrors traktorer, og siden har det ikke interessert ham med mindre det ikke har hatt motor.

Veslebonden International

Når det dukker opp noe verdt å se på, er det bare å slippe det man har i hendene!

Du kan lese Det finnes visse unntak HER

Når det i dag er veslebondens dag, og vi feirer ni år med ham, så feirer vi også ni år med motorprat!

Men, det er bare moro. Vi har lært enormt mye av det (det må du nemlig når du har en toåring som vil vite hva alle traktorene og alle bilene heter). Også er det jo liksom det som er veslebonden. Bil og motor og lastebil og sånn.

Nå har veslebonden selv blitt storebror, og han tar oppgaven alvorlig. Tro ikke et sekund at veslebror har omgått veslebondens genuine interesse for alt som har hjul. Nei, her diskuteres det bilmerker hver eneste dag og det veslebror ikke har peiling på kan veslebonden forklare.

Veslebondens dag

Men, i dag er det veslebondens dag! Flagget har vært heist til topps i stanga på Fjellborg for å feire gutten på ni år.

Den gutten som alltid er blid og som har den mest trillende latter du kan tenke deg. En livlig fantasi er han også velsignet med, og vi har mang en gang latt oss imponere over de mest vanvittige historier.

Veslebondens dag har blitt feiret med gaver

Han har en egen evne til å finne roen i det han driver med som jeg beundrer ham stort for. Han skynder seg aldri, men gjør oppgavene han blir satt til grundig og skikkelig. Å stresse ligger ikke for ham, og det er en manglende egenskap vi i smug misunner ham litt for.

Vi er jo slettes ikke objektive, vi som kjenner’n så godt, men veslebonden er en fin fyr som vi er veldig stolte av.

Veslebonden har sørget for å holde mamma’n i form opp gjennom årene.

Et eksempel på det finner du HER

Store drømmer

I dag har vi fått gjøre litt ekstra krus på ham, med bursdagsgaver og -sang. Ønsket om å spise middag på Burger King ble innvilget, og dagen ble rundet av med å se favorittfilmen 1001 mil.

Den handler om et norsk transportselskap som i sin tid transporterte skipsdeler til Bandar Abbas og i 1001 mil får vi være med gjennom ørkenen til Dubai. Og jeg ser det så tydelig, at en slik film gir utgangspunkt for store drømmer hos en liten, lyslugget kar. Så er det mamma’ns ønske, på veslebondens dag, at han én gang får dem oppfylt.

Gråtass veslebonden

Det blir mange gode minner på ni år.

HER får du et tilbakeblikk på ett av minnene

Men, ennå er han bare ni år, og jeg håper å få beholde ham i kosten enda noen år før han er leveringsklar, kjære veslebonden vår.

Gratulerer med dagen!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics