Påske

Påskedesserter

I likhet med alle andre høytider er også påsken pakket med gode påskemåltider. I dagens innlegg har jeg samlet en rekke passende påskedesserter. Velbekomme.

Mat, mat, mat

Det er påskeaften, og det er antakelig flere enn oss som er langt inni påskefestens matkoma. Det er jo gjerne sånn med høytider, at de er spekket med god mat. Påsken er i alle fall intet unntak i så måte for oss.

Akkurat i dag, på påskeaften, ble påskedesserten etter lammesteka påskeeggjakt. Ungene hadde ventet hele dagen, og dessert i dag ville liksom bare blitt smør på flesk.

Likevel er det nok av anledninger for dessert igjen. Ja, og om ikke bare etter en bedre eller enkel middag, så kan også en dessert gjøre seg godt som kaffekos.

Er du i behov av noe godt til påskegjestene eller bare fysen? Da har jeg samlet en rekke oppskrifter som er godt egnet som påskedessert og kaffegodt under.

Påskedesserter

Trykk på lenkene, så kommer du rett til godsakene (men du må lage dem selv, da):

Appelsinsaus fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken

Appelsinbavaroise med appelsinsaus

Appelsinpudding II, Pouding à l'orange Dessert, Stor Kokebok Henriette Schønberg Erken, Prosjekt Henriette
Påskedesserter

Appelsinpudding

Prosjekt Henriette: Appelsinfromasj

Appelsinfromasj

Melkefri suksessterte, oppskrift Glutenfri
Påskedesserter

Suksessterte (uten melk)

Sjokoladekaker til å få vann i munnen av, hentet fra Henriette Schønberg Erkens Stor Kokebok

Sjokoladekaker (til å få vann i munnen av)

Velbekomme

Da er det bare å titte i matboden og se hva du har. Skulle det stå på ingrediensene, så har du kanskje uansett det du trenger for å smelle sammen en vaffelrøre? Det skal slettes ikke undervurderes som påskedessert og -kos!

Vafler
Påskedessert

Ja, og når vi uansett er inne på dette med rester, som jo er utmerket i vaffelrøre, så kan du jo passe på å få fullt utbytte av appelsinene i påska? I honningkake uten honning trengs en hel halvkilo appelsinskall! Det vil jeg tro er en smal sak å samle sammen i disse dager.

Enten du velger deg bavaroise, fromasj, sjokoladekaker eller å bruke opp appelsinskallet, ønsker jeg deg en riktig god påske! Nå har kirkeklokkene ringt påskedagene inn, og roen har atter senket seg.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooklinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 38 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

  • Anna i Portugal

    Åh så mycket gott! Vi har ju egna apelsinträd men vi har ätit upp alla apelsiner 🙂 Kanske jag får fler än vad vi orkar äta upp nästa år och då kan jag ju baka! Vet var jag ska leta efter recept då i alla fall, tack!

    • Camilla Skår

      Så gøy med egne appelsintrær 🤩 Det er eksotiske saker for en nordboer. Men, åh, det er mye godt å gjøre av appelsiner, så kjør på om det blir noe til overs 😀

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics