Påske

Påskepuls

Påskeaften ettermiddag har vi nådd fullstendig påskepuls på Fjellborg. Og påskepuls, det kan man ha på mange slags vis.

Full påskepuls

I skrivende stund er det påskeaften ettermiddag. Ennå er det noen minutter til påsken ringes inn og vi kan gå ut på tunet for å lytte etter lyden av kirkeklokkene fra nabobygda. Like fullt har vi oppnådd full påskepuls på Fjellborg.

Vi har i grunnen hatt det både skjærtorsdag og langfredag også, men her i huset er det påskeaften og førstedag som er de to store dagene som vi ser fram til med spenning og glede.

Om ungene hadde måttet velge mellom påskeegget i dag og morgendagens tradisjonsfaste skautur er jeg neimen ikke sikker på hva de hadde valgt. Jeg holder nok en knapp på skauturen i lengden, men det var likevel med stor iver de lette høyt og lavt etter påskeegg i formiddag.

En aldri så liten topptur hører med til første påskedag i bygda vår. Og god mat!

Les mer HER

Påskeeggjakt

Egentlig hadde jeg tenkt til å gjøre det enkelt i år. Planen var å gjemme tomme og fulle påskeegg rundt omkring utendørs og så bare sende tre blad vesle ut for å lete. Apropos påskepuls, liksom. Det skjønte jeg, i det veslekæll var på seng i går kveld, at var en dårlig plan.

«Det blir vel rebus i morgen også? Det er alltid så gøy!» Husbonden og jeg vekslet et blikk. «Selvsagt», svarte jeg. «Din jobb er å sysselsette ungene etter frokost om de ikke gjør det selv», formante jeg husbonden i det veslekæll var utenfor hørselsvidden. Til alt hell var den opprinnelige planen egentlig en plan B, så det var ikke større jobb enn å hente fram plan A og bare få satt den ut i livet.

Ungene fikk hver sine instrukser på startstreken, og så var det bare å lete. Høyt og lavt, over og under og foran og bak. Det kommer godt med å ha stor tomt når det er påskeeggjakt.

Påskeeggjakt er en viktig tradisjon i påska.

Få et gjensyn med påskeharens besøk i 2017 HER

Omsider fant alle tre sine egg. Da var det ungene som hadde påskepuls, og de røk rett inn i TV-stua hvor Kardemommefilmen rullet og gikk, og koste seg med funnet.

Påskepuls på mange vis

Vi er alltid hjemme i påska. Det er det som er påske for oss, og vi nyter noen dager fri sammen. Litt har vi selvsagt puslet med her, for det er nok å gjøre. Dog har selv arbeidet gått med påskepuls de siste dagene. Vi forhaster oss ikke i påskeferien. Helligdagene holdes dessuten så hellige som de lar seg gjøre med noe i nærheten av småbruksdrift.

Vi gjør litt når vi føler for det. Vi ser Olsenbanden på TV når lysta er der til det. Jeg har dessuten lest en hel masse! Jeg finner sånn ro for kropp og sinn når jeg kan lese. Det er ikke bare påskepulsen, men året rundt. Ekstra mye har det blitt nå i påska.

Vi spiller spill, er ute, leker, spiser god mat. I det hele tatt har vi det veldig hyggelig, men det viktigste er kanskje følelsen av tempoet som roer seg. Det trengte vi virkelig nå, og særlig etter en litt humpete start på ferien.

Nå er påskelammet spist. Ungene har lettet på lokket på påskeeggene sine igjen, og det har jammen vi voksne også. For kvelden har vi planlagt å se Fra fjolls til fjells, og i morgen venter en ny, fin påskedag med påskepuls. Det gledes!

Jeg håper du har en fin påske også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics