Uka i bilder

Tilbake i rytmen

Denne uka har vi virkelig kommet tilbake i rytmen etter ferien. I tillegg til hverdagssyslene har vi påbegynt et stort prosjekt og vinteren har dessuten vært nytt til fulle. Her er uka i bilder.

Tilbake i rytmen

Mens forrige uke befant seg i en slags spagat mellom ferie og hverdag, så har denne uka utelukkende bestått av hverdager. Nå er det nye året i gang for alvor, og vi er tilbake i rytmen. For virkelig å understreke det, startet jeg mandagen med å ta på olabukser.

Ordentlig hverdag, og jeansen er på!

Det gav meg akkurat den følelsen av å være i gang som jeg trengte, og det ble en effektiv dag.

Mandag la jeg forresten litt ekstra vekt på dette med hverdager her på bloggen også.

Du kan lese innlegget HER

Men, tilbake i rytmen eller ei; litt kos skal det være plass til også:

Varm sjokolade
Tilbake i rytmen

Ukas hovedprosjekt

Parallelt med at jeg har funnet tilbake i rytmen av hverdagssyslene, sånn som middagslaging, klesvask, tilsyn av dyr og oppfølging av unger, så har jeg denne uka også hatt et annet prosjekt gående. Vi skal jo, som kjent, renovere andre etasje på huset nå i år. Uka mi har derfor i stor grad vært viet til å tømme de første rommene der oppe.

Tilbake i rytmen, og ukas hovedprosjekt har vært å tømme andre etasje. Alt samles i gamlestua.

Gammelstua fungerer som lagerplass. Ser det ikke trivelig ut? Kassevis med klær i arvekarusellen tre brødre i mellom, interiør fra de rommene som er pakket ned og hva enn som har fylt skuffer og skap. I løpet av helga er en del møbler kommet til også.

Stuas smykke har vært denne etasjeovnen, men nå må den dessverre ryke.

Som en del av prosessen har vi i dag også gjort en avtale med et potensiell kjøper av ovnen vår. Bare tanken på å skulle kvitte seg med dette smykket av en ovn får det til å vrenge seg innvendig, men fordi vi måtte inngå noen kompromisser på kjøkkenet vi ha vannmantel på ovnen i stua dersom alle systemer skal fungere som planlagt her når alt står ferdig. Da spiller det ingen rolle at ovnen er pen, dessverre.

Stuas smykke har vært denne etasjeovnen, men nå må den dessverre ryke.

I en oppussingsprosess må man gi og ta litt. Men, det blir likevel bra til slutt!

Tilbake i rytmen med bevegelse

I løpet av uka har jeg også funnet tilbake til rytmen i bevegelse og trening. Ikke bare har det gjort godt, men det har nesten føltes som en livsnødvendighet også. En liten pause i dagen, rett og slett. Det har gjort godt i det som egentlig har blitt en litt hektisk uke all den tid jeg hadde fredag som tidsfrist på ryddeprosjektet i andre etasje.

En skikkelig vinter med masse snø. Glomma i bakgrunnen.
TIlbake i rytmen.

Jeg har brukt vinteren for hva den har vært verdt. Med unntak av mandag har jeg gått på ski hver eneste dag, og det har vært deilig!

Å være i bevegelse er faktisk noe jeg gjør til stor grad for å klare hverdagen som sjølberger.

Les mer HER

I løpet av uka har jeg også fått nye ski. Da hadde de gamle, som har prestert i et kvart århundre, allerede tilbakelagt to sesonger med splittet såle bak. Med en levetid på 25 år per par, syns jeg slikt et ekstravagant kjøp fint kunne forsvare seg – de blir tross alt gått sønder og sammen.

De gamle Landsemskiene er etter 25 år byttet ut med et par Rossignol felleski

Ungene har også vært med på skiturer denne uka.

Tilbake i rytmen, også i skisporet. Veslekæll på ski. Vinter og snø

Litt uvant var det i starten for dem alle tre, for det er lenge siden sist det har vært så godt skiføre her hos oss.

Tilbake i rytmen, også i skisporet. Veslebonden på ski. Vinter og snø

Veslebror har ikke engang minner fra sist han gikk på ski. Ikke så rart, kanskje, siden han tross alt ikke var mer enn to år sist han hadde ski på bena.

Veslebror står på ski

Tilbake i rytmen etter ferien

Når jeg blar i albumet av bilder tatt denne uka, er det absolutt tydelig at vi har priset vinteren. Godt over halvparten er tatt i skisporet eller av soloppgangen.

Husmora på Fjellborg elsker at det er skikkelig vinter.

Kanskje ikke så rart? Det er som om vi lever på lånt tid akkurat nå, for så lenge som vi har hatt skikkelig vintervær i ett strekke nå, kan jeg knapt huske å ha opplevd før. Det er nesten for godt til å være sant, og vi griper fatt med begge henda så godt det går.

Soloppgang i januar.
Vinter

Ellers har det vært godt å være tilbake i rytmen igjen. I gjenge. Jeg tror ungene syns det har vært godt også, ikke minst for at helga da ble så kjærkommen og spesiell igjen. Det er lenge siden det har vært sånn feststemning over lørdagsgodtet som i går!

Lørdagen i går var akkurat slik en lørdag skal være.

Se HER
En god lørdag har lørdagsgodt

Ellers har uka gitt meg en ny frontrute på bilen:

Ny frontrute på bilen

Og frustrerte øyeblikk. En hel time på telefon med kundeservice bare for egentlig ikke å få hjelp kan få noen hver til å tørne. Hvertfall meg. (Det var ikke hos Hurtigruta, altså, der var alt bare godt!)

Husmora, frustrert

Stunder foran ovnen, hvor bildet i grunnen oppsummerer mye av uka, med votter til tørk og ull både her og der.

Muusi sitter og spiser mens vottene henger til tørk foran vedkomfyren

Ja, og sånn har uka gått sin gang. Nå er vi ved veis ende, og veslebror og jeg avsluttet den med en liten skitur etter middag, i mørket.

Veslebror er ute og går på ski i vintermørket.
Tilbake i rytmen

Vi er tilbake i rytmen igjen etter ferien, og der får vi vel bli en stund til?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics