Hverdagsfri

En god lørdag

En god lørdag kan være så mangt. I dag var det lat morgen, produktiv formiddag, god middag og selvfølgelig … godteri!

Endelig helg

Denne uka har jeg gledet meg spesielt mye til helga. Det er rart med det, den første hele uka etter en ferie.

Ikke minst gledet jeg meg til å komme i gjenge igjen rent huslig. Etter at julepynten ble tatt ned sist helg, har det stått mer eller mindre på halv tolv her. Ukas øvrige aktiviteter har liksom gjort det unødvendig å gjøre noe med det også, for det hadde blitt som å pisse i motvind som det så fint heter.

Men, i går var dagen for en skikkelig helgevask. Med den kom også helgefølelsen tvert, med en ren duk på bordet og en nyinnkjøpt bukett tulipaner.

Nyvasket hus og med tulipaner på bordet. Endelig er det helg og en god lørdag

Fredagspizzaen kom på bordet i vanlig orden, vi så på Norge Rundt, og med alle fredagens ritualer utført var vi klare for en god lørdag i morges da vi stod opp.

En god lørdag

Hva som er en god lørdag er selvsagt relativt, men en rolig start på dagen gir et godt utgangspunkt. Med sen frokost (for oss å være) ble det også en sen start for dagens planer, men det gikk fint.

Husbonden og veslekæll fikk båret ned de møbelene som det ikke er plass til i andre etasje mens det renoveres der oppe. Siden fikk vi tatt noen endelige valg for romplassering i entreen som i sin tur påvirker etasjen over. Alt henger sammen som et knokkelverk!

Alt vi gjorde, gjorde vi et behagelig puslerusletempo, og sånt gjør en god lørdag. Når ingenting er stress og ingen løper for å rekke alt som gjøres skal.

Har du hørt om å puslerusle før?

Jeg har skrevet om det HER

Ut på tur, aldri sur

Etter lunsj skulle husbonden ta en del nødvendige mål. Siden det krever såpass med konsentrasjon at det ikke er helt forenlig med tre unger innendørs, tok jeg med dem ut.

Skiene står klare til bruk rett på utsiden, så vi tok dem med oss ned på jordet til skiløypene der. Det er en god lørdag på vinteren, dét, å bruke snøen når den er her!

De tok eldste tjuvtrente litt på torsdag, mens for veslebror var det første gang med ski på bena siden han var to år. Han lå like ofte i en knute av ski og staver i løypa som han stod oppreist, men så lenge det er godt humør på den knuten som ligger på bakken går det bra!

Veslebror står på ski

Han lo litt over fallet, og så var det opp igjen. Det gikk stort sett fint for egen regning, og han gav seg ikke selv om det var litt startvansker. Opp den lange, slake bakken kom han helt uten fall, og etter hvert ble det lenger og lenger mellom hvert sted han gikk overende. Det var god innsats i løypa i dag!

En god lørdag

Etter hvert bar det inn. Husbonden hadde fått tatt sine mål, og mens ungene fikk litt skjermtid hver gikk jeg i gang med middagen.

Nå er den fortært, og vi venter på helgens O Store Høydepunkt: Lørdagsgodt! Ikke en god lørdag uten lørdagsgodterier som vi har ventet en hel uke på!

Barne-TV er selvsagt en lørdagskveld, og så har ungene fanget opp at MGP-sirkuset er i gang. Det er ikke bestandig så mye hva vi ser på, men at vi ser på. Lørdagsunderholdningen på statskanalen står seg godt i lineærform her hos oss; det er noe med den samlende effekten i det som gjør det så hyggelig.

En god lørdag har lørdagsgodt

Og med det, så nærmer dagen seg sin ende. Det ble en god lørdag, og følelsen av helg har vært til stede. Da er vi fornøyd, da. Hva søndagen bringer? Den som lever får se!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics