Uka i bilder

Feriefri og ferieminner

Denne uka har vært ganske nøyaktig likt fordelt på hverdag og feriefri. Ferieminneboka har fått påfyll, og det lille som er av bilder får du her.

Dag- og døgnvill

Det ble litt mindre aktivitet på Hverdagen på Fjellborg denne uka enn jeg hadde tenkt. Planen for innleggene lå klar, men tiden til å skrive dem forsvant for meg. Etter at forrige helg mer eller mindre i sin helhet gikk med til skogbrannen vi hadde her i bygda, havnet jeg liksom bakpå for alt annet da denne uka først begynte.

Uka har for en stor del handlet om litt feriefri for oss, men begynte der den forrige slapp: I skauen.

Frokost og kaffe i skauen

Ikke før nærmere seks om morgenen, nådde naboen og jeg hver vår utgangsdør etter en helt magisk natt i skauen som brannvakter. Og så, først etter noen timers søvn, kunne jeg ta skikkelig fatt på uka. Dog noe dag- og døgnvill.

Brannslanger i skauen etter skogbrann

Natten i skauen var magisk på sitt vis.

Den er skildret HER

Forberedelser til feriefri

Nettopp fordi vi planla for litt feriefri i enden av uka, gikk begynnelsen av den til hektisk aktivitet for å gjøre det mulig. Å ta noen dager fri midtsommers, når man praktisk talt har et lite småbruk å ta seg av, er ikke bare, bare.

Feriefri: De første jordbærene

For å kunne ta noen dager vekk fra Fjellborg er vi helt avhengig av hjelp. Da er det minste vi kan gi igjen å gjøre det enkelt å passe på her. Det legges litt ekstra krefter i å gjøre det så lettstelt som mulig.

Ikke minst for egen del når vi kommer hjem fra litt feriefri også. Det hender mye på fire dager på denne tiden av året, så jeg var ekstra påpasselig med å forlate et striglet drivhus og et potetjorde uten ugress. Biene måtte også få sitt stell.

Feriefri: Biene må få litt stell før vi kan dra på ferie

Det krever litt ekstra forberedelser før avreise, men en hjemvendt husmor takker seg selv for omtanken lagt ned i arbeidet tirsdag.

Feriefri

Etter tre og en halv dag med hverdag var det omsider klart for litt feriefri. Da vi satt oss i bilen torsdag ettermiddag, hadde det gått mer eller mindre i ett den siste uken. Dels til hverdag, dels til ferieforberedelser.

Værmeldingen viste det samme omtrent over hele radiusen vi hadde satt oss fra Fjellborg: Skiftende skydekke. Været har derfor ikke vært det aller beste, men det la så menn ingen demper på turen som gikk til Årjäng.

Ungene, og i sær velsebror, var elleville over noen dager i campingvogna igjen. Vi lå like ved lekeplassen, og der fant de to store så mange nye venner at tårene rant i strie strømmer over å måtte forlate dem i dag.

Feriefri: Veslebror plukker gull i bekken

Ferievenner

Jeg husker det selv fra barndommen, gleden over å finne nye venner på lekeplassen og badestranda. Ved feriens ende vekslet vi adresser og sendte brev til hverandre gjennom vinteren.

Brevvenner har de færreste i dag, men ferievennfenomenet er det samme. Som voksen gleder jeg meg over å se den frie leken barna får ta del i når hverdagens organiserte aktivitet ikke kommer i veien. Ikke én gang så jeg noen av dem med en telefon i hånden, og alle fikk være med i leken.

Feriefri: Veslebonden leter etter gull i bekken

Jeg er så glad for at barna våre for oppleve den siden av å ha feriefri. At de får slike minner å ta med seg fra sommerferien, for de er så verdifulle. Ikke minst inn i de vante vennskapene, for nå har de lært nye leker og fått nye impulser som de kan ta med seg hjem til vennene de har enten det er hverdag eller feriefri.

Helt fri

Om du savner flere bilder i denne ukas «Uka i bilder», så er det for at også jeg hadde fullstendig feriefri de mangler.

Feriefri også fra skjerm. En god bok ved bassenget.

Da jeg torsdag innså at jeg ikke ville rekke å gjøre klart de blogginnleggene jeg hadde på planen, bestemte jeg meg for at det gikk helt fint. Den tiden jeg hadde til rådighet mens ungene sprang rundt på campingplassen, brukte jeg ikke på skjermen. I stedet leste jeg en bok. Jeg leser masse når det ikke er feriefri også, jeg, men å sluke en hel roman på tre dager lar seg sjelden gjøre.

Feriefri også fra skjerm. En god bok ved bassenget.

Kaffe, bok og sjokolade og unger som løper rundt i fri lek? Bedre kan det ikke bli når man har noen dager feriefri. Husbonden hadde riktignok noen jobbsamtaler han måtte ta, men også han har klart å koble av noen dager.

Kaffe, bok og sjokolade er feriefri på campingtur

Ferien før ferien

Nå er vi vel hjemme igjen. Campingvogna er tømt for mat og klær. Det har vært ei fin helg med feriefri. Akkurat passe nok til at vi tålmodig kan vente på den «ordentlige» ferien i begynnelsen av august. Akkurat passe nok til at vi rakk og kose oss og lage gode minner.

Is, Årjängssnäckan

I morgen skal husbonden på jobb igjen. Veslebror har den siste uka i barnehagen før fem uker med sommerferie, og vi tre som er igjen hjemme har ikke lagt så store planer. Mine beror nok helst på hva veslekæll og veslebonden tar seg til.

Vi har i alle fall nådd feriemodus, og det gjorde godt. Hverdagen på Fjellborg må jo gå sin gang uansett, den, med det som lever og gror, men nå er det liksom som om det er litt mindre hverdag i det hele.

Uke to av åtte er vel gjennomført, og ferieminneboka fylles.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics