Hverdagsbetraktninger

Litt å pusle med

Så var det mandag igjen, og det har vært litt å pusle med i dag etter noen dagers feriefri. Arbeidslysten som jeg trodde hadde tatt fullstendig ferie, viste seg å være på plass likevel.

Litt å pusle med

Det er rart med det, hva noen dager fri gjør for motivasjonen. Da jeg satt utenfor campingvogna vår lørdag ettermiddag, med boka mi, en kaffitår og et par sjokoladeknupper, så trodde jeg at jeg aldri skulle få lyst til å lee en finger igjen. Så feil kan man ta.

Vi har vært på tur med campingvogna i helga.

Et lite reisereferat får du HER

Det er godt med hvile, men i lengden trenger jeg å få noe mer ut av dagene enn bare å drive dank. Da var det heldigvis litt å pusle med her hjemme i dag.

Litt å pusle med i kjøkkenhagen etter noen dager feriefri

Vel var det ikke mer enn at jeg kunne holde på i et bedagelig rusletempo. Det var helt greit. Og etter noen dager med hvile var ikke bare arbeidslysten tilbake, men også kreativiteten.

Noe å glede seg til

Ikke så rart, kanskje, for det skjer mye på kort tid nå i juli. På de dagene vi var bortreist hadde det rukket å hende mye i frukthagen og resten. Det var for meg nok bare å se på bedet med ringblomster, det, så arbeidet hodet med all verdens ideer.

Ringblomster

Ved en tilfeldighet oppdaget jeg at plommetreet bærer tungt i år også. Det er flere år siden sist, så nå gleder jeg meg litt ekstra til alt jeg kan lage av dem.

Plommetreet vårt ser ut til å bære tungt i år

Litt å pusle med var det også i kjøkkenhagen. En del ugress var kommet til, og en snau kilo med jordbær var modnet mens vi var vekk. De måtte selvsagt plukkes.

Litt å pusle med: I kjøkkenhagen må det lukes

Krydderier

I drivhuset er det så frodig nå at jeg ikke kan holde meg for små lykkeutbrudd når jeg er der inne. Det er så gøy!

Ikke minst gror krydderurtene godt. Jeg har litt å pusle med hva gjelder dem denne uka også; det er på høy tid å klippe dem ned slik at de kan gi enda mer av seg.

Litt å pusle med i drivhuset. Her klippes krydderurter til tørking.

Første vending er klippet og lagt i urtetørkeren nå. Litt hver dag, så kommer jeg i mål uten å gå på kant med kapasiteten.

Litt å pusle med

Jeg har også hatt litt å pusle med hva kubemateriell til bigården angår i dag. Noen bunnbrett og liknende har gått et par runder under malerkosten. Det skulle vært gjort for noen uker siden, men da var det ikke tid til det.

Litt å pusle med: Høste krydderurter

Og det er nettopp sånt jeg har holdt på med i dag, og som jeg ser at vil fylle resten av uka også. Sånt «litt å pusle med» som har blitt stående på vent under vekten av oppgaver som har hastet mer i løpet av våren og forsommeren.

Arbeidsledig er vi på ingen måte på en plass som vår, heller ikke i juli, men nå er det mer vedlikehold som gjelder. Tidsfrister er ikke like absolutte nå som i våres.

Småbruk? Ikke småbruk? Hva er kriteriene?

Les mer HER

Det eneste unntaket er honningen. Den må slynges tidsnok til at jeg får rørt den ferdig før vi reiser på ferie i august, men det blir det nok en råd med.

Kveld igjen

Nå er mandagen blitt til kveld igjen. Det har vært litt å pusle med i dag, men jeg har kost meg med alt sammen.

Det har gjort godt å kjenne på en glede over alt som skapes av arbeidet jeg legger ned her på Fjellborg. Se hvordan frukt og grønt og bær og mer gror til og blir til mat.

Litt å pusle med i drivhuset. Her klippes krydderurter til tørking.

Også gleder jeg meg over å kunne dele det videre her på bloggen! Velkommen til å følge med i ei ny uke her, med Hverdagen på Fjellborg. Del den gjerne videre også, det syns jeg er stas.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics