Skauliv

Verdens fineste gjesterom

Vi har verdens fineste gjesterom! I alle fall synes jeg det, og jeg har ingenting i mot å bli latt ute i kulda når husbonden vil unngå smitte.

Klar beskjed

«Du får finne deg en annen plass å sove, altså!» Beskjeden fra husbonden var klar da han kom hjem fra speidertur søndag ettermiddag og så at kona ikke var i helt samme forfatning som han forlot meg i.

Hengekøya er verdens fineste gjesterom

Sånt kunne man jo kanskje bli fornærma av, men jeg ble ikke det, altså. Husbonden var dessuten tydelig på at han også kunne flytte på seg, men jeg sa meg mer enn villig. Vi har nemlig verdens fineste gjesterom!

Og for ordens skyld: Når det er sykdom i hus, gjør vi det vi kan for å unngå smitte. Det er en regel som har stått seg så langt tilbake jeg kan huske. Noen ganger funker det, og andre ganger så har vi i det minste forsøkt!

Verdens fineste gjesterom

Jeg kunne likevel ikke dy meg. Da jeg lå der, på verdens fineste gjesterom, måtte jeg sende en snap inn til husbonden: «Litt sykdom, og vipps så er man ute i kulda. #marriedlife»

Hengekøyeliv om natten

Men, når sant skal sies, så var jeg bare glad for en anledning til å sove ute igjen. For verdens fineste gjesterom er nemlig hengekøya mi, og jeg er litt over snittet glad i å sove i hengekøye, tror jeg.

I alle fall har den hengt mellom de samme to trærne siden 2019, og den er stadig i bruk. Noen ganger oftere enn andre, og nå har det blitt mange netter på rappen. Jeg skulle selvsagt vært snørr og feber foruten, men ikke nettene i hengekøya!

Jeg har tatt med leserne på hengekøyetur før også.

Se bare HER

Livet er best ute

Å sove ute når kroppen er full av feber skulle man kanskje tro at var galskap. Det har imidlertid vist seg å være ganske så behagelig. Perfekt temperaturregulering, jo! Og den klare lufta som er nå, tidlig på høsten, er langt bedre for hosten enn lufta på et soverom.

Konklusjonen er rett og slett den, at livet er best ute. Uansett. Nå kan det riktignok være at jeg med spysjuke ville vært av en annen oppfatning, men for en god, gammeldags forkjølelse er det så absolutt tilfelle. Da er hengekøya verdens fineste gjesterom.

Verdens fineste gjesterom er ute

Jeg har brukt den på dagtid også. Det har liksom føltes mer fornuftig å ligge der, enn inne, når sola har skint fra skyfri himmel. I min naivitet håper jeg at all den friske lufta gir fortgang på sakene også.

Verdens fineste gjesterom

Så, ja! Det er helt greit at jeg som er syk må flytte på meg. Jeg flytter gladelig på meg de gangene det er husbonden som er syk også, for han med sine to meter passer liksom best i senga. Den er lang nok. Jeg legger meg mer enn gjerne på verdens fineste gjesterom.

Der, i hengekøya, sover jeg så godt. Ingen snorker der heller, og det blir aldri dårlig luft. Jeg får aldri vondt i verken rygg eller hofter, for kroppen utsettes ikke for belastning på samme måte som på en madrass. Jeg får naturen tett på, og har dessuten nok av tepper og feller til ikke å fryse.

Det eneste som er, er at jeg har blitt veldig enig med meg selv i at å slakte overskuddshaner er et høyt prioritert prosjekt. Han ser kan hende fredelig ut, der han ligger, men gi det fire timer fra midnatt!

Hane

Og lurer du på hva verdens fineste gjesterom har å gjøre med sjølbergingslivet? Antakelig ingenting, men det er i alle fall et privilegium her ute i skauen og på landet som jeg setter umåtelig stor pris på. Det noe, litt på utsiden av A4.

Kanskje har også du noe du anser som et privilegium i din hverdag? Slik hengekøyenetter er det for meg.

Nå er det snart leggetid, og jeg skal ta turen ut igjen.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics