Prosjekt Henriette

Henriettes sjokoladepudding

Henriettes sjokoladepudding har alt: Den er lettvint, rask og bælgod. Ikke rart den seiler opp som dessertfavoritten i Prosjekt Henriette da! Her får du oppskriften.

En ny favoritt

Forrige uke avslørte jeg såvidt at vi hadde spist dessert, og der det smaker av dessert, lukter det av Prosjekt Henriette.

Og såpass kan jeg røpe, at av alle dessertene jeg så langt har prøvd etter oppskrift fra Stor Kokebok – og det er mange gode – så er Henriettes sjokoladepudding … en klar favoritt! Tre blad vesle bekrefter det glatt om du spør.

Henriettes sjokoladepudding, sjokolademousse uten melk, dessert

Skjønt, pudding og pudding. Jeg ville nok heller kalt det for sjokolademousse. På både smak og konsistens minner denne sjokoladepuddingen mer om det, men det samme kan det egentlig være når det smaker så godt!

Det har definitivt vært mange gode desserter i Prosjekt Henriette!

DENNE, blant annet

Enkel dessert

Jeg har lenge hatt Henriettes sjokoladepudding i kikkerten, men det er ikke etter en hver rett jeg syns sjokoladesmaken gjør seg like godt. Personlig foretrekker jeg den helst etter litt mer høstlig mat. Eller husmannskost, om du vil.

Derfor passet sjokoladepuddingen perfekt da vi hadde søskenbarna mine på middag her forleden dag. Da delte vi nemlig på en diger lapskauskjele, og etter lapskaus er sjokoladepudding (eller sjokolademousse, da) midt i blinken.

Henriettes sjokoladepudding

Henriettes sjokoladepudding ble godkjent av hele selskapet, og ungene maste om restene i flere dager etterpå. «Kan vi snart ha det igjen?»

En så god oppskrift er det klart at må deles, så her får du den, rett fra Stor Kokebok 10ende økede utgave fra det Herrens år 1932:

Henriettes sjokoladepudding

Du trenger

1 ¼ sjokoladeplate
3 ½ dcl. fløtemelk
40 gr. sukker
15 gr. gelatin
3 ½ dcl. kremfløte

Slik lager du Henriettes sjokoladepudding

Sjokoladen, melken, gelatinen og sukkeret gis et opkok; ophelles, og når det er godt avkjølet, tilsettes den stivpiskede fløte. Has i en vætet, sukkerstrødd form; hvelves når den er stivnet, og kan pyntes med stivpisket fløte. Til 6 à 8 personer.

Melkefri variant

Jeg lagde som vanlig en melkefri variant. Henreittes sjokoladepudding ble vel så god med Gryr Havredrikk Fyldig i stedet for fløtemelk (H-melk) og Gryr Matfløyel i stedet for kremfløte. Melkefri sjokolade finnes det også på markedet, så det gikk fint.

Hva mengde angår når det gjelder sjokolade, så er det et savn i de gamle kokebøkene at de ikke opererer med vektmål i stedet for antall. Hvor mye er en boks? Eller ei plate sjokolade? Jeg har satset på at sjokoladeplatene var på 100 gram den gang da og beregnet der etter.

Gelatin brukte jeg i pulverform. Mye enklere enn plater når oppskriften er som den er.

Vil du ha oppskrift på en sjokoladepudding som ikke er melkefri, men helt vanvittig god?

Da sjekker du DENNE

Henriettes sjokoladepudding

Jeg serverte Henriettes sjokoladepudding med Oatly vaniljesaus. Det er liksom mer smak i det enn pisket matfløyel, men om vi hadde kunnet bruke vanlig kremfløte og pisket hadde nok det vært det aller, aller beste.

Første skoledag, sensommer og hverdag. Sjokoladepudding fra Stor Kokebok i Prosjekt Henriette

Men, tilbehøret la ingen demper på desserten. Den gikk ned på høykant, okke som! Dette skal definitivt lages igjen!

Og – siden sjokoladepuddingen var mer for sjokolademousse å regne, så tror jeg jammen min sann jeg skal våge meg på å putte den i Oreokaka mi! En enkel, melkefri sjokolademousse har nemlig vært min siste nøtt å knekke for en melkefri variant av det som er en høyt elsket kake her i huset. Fortsettelse følger her.

Oppskrift på oreokake med melk ligger allerede ute.

Du finner den HER

I mellomtiden? Bruk ti minutter på kjøkkenet og lag deg en god dessert. Takk Henriette Schønberg Erken.

Er du glad i sjokoladedesserter?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics