Husmorhverdag

Fredagsfølelse med Britney Spears over eteren

Fredagsfølelsen er en helt egen følelse. I dag har den fulgt meg gjennom hele dagen, og for en dag! For en fredag! En perfekt start på helga.

Fredagsfølelsen på plass

I dag har fredagsfølelsen virkelig vært på plass. Etter høstsemesterets første fulle uke er jeg nå skikkelig klar for helg, og det er en deilig følelse. Jeg visste ikke at jeg hadde savnet den følelsen gjennom sommerferien, men det har jeg åpenbart gjort så kjærkommen den var i dag.

Fredagsfølelse i TV-stua med lys og lyng

Det begynte allerede i morges da de sendte Britney Spears og Hit me baby one more time over eteren. Ikke for at frøken Spears er så synonymt med fredagsfølelsen, men gamle hits fra den gang da. Det var noe å svinge vaskefilla til, det!

Ja, for fredagen startet med helgevasken. Man må yte for å nyte, og lite gir meg fredagsfølelsen mer enn et rent og ryddig hjem. Siden vi har vært flinke til å holde orden i uka som har gått, var det fort gjort i dag, og da hadde jeg desto mer tid til å nyte.

Fredagsfølelse i TV-stua med lys og lyng

Fredagen er en fin dag. Det har vi fastslått før også på Hverdagen på Fjellborg.

Se bare HER

Skautur

Etter lunsj snørte jeg på meg joggeskoa og gikk i skauen. Etter å ha møtt hoggorm langs veien denne uka, har jeg innsett at jeg aldri er trygg noe sted likevel. Med femten grader og gråvær kunne jeg like godt gå i skauen. Etter nattens regn anså jeg mulighetene for å treffe orm som enda mindre.

Det gikk fint ganske lenge. Jeg kom meg tur og retur til bygdas topp, og bevarte fredagsfølelsen underveis med energisk musikk i øra for tempoets skyld. Siden gikk jeg hjem og hentet soppkurven. Det var altfor mye som fristet på skaubunnen til at det fikk plass i et klesplagg denne gangen.

Og da var det at det ikke gikk så fint lenger. Jeg hadde plukket kurven nesten full og skulle bare … Skriket hørtes antakelig like til nabobygda og enda ei bygd forbi. Hersens ormepakk! Det er snart kaldt, det er snart kaldt.

Fredagsfølelsen

Jeg kom meg ut av skauen og hjem. Mens jeg var vekk hadde veslebonden og veslekæll kommet fra skolen, og de hadde også fredagsfølelsen på plass. Den var dem vel unt, for den første uka etter ferien er seig. Som de har stått på!

Etter hvert kom veslebror og husbonden hjem også, og da kastet vi oss over fredagspizzaen. Den gode, gamle med kjøttdeig og tomatsaus og ost. Det er mye god pizza, men den er favoritten!

Fredagsfølelse i TV-stua med lys og lyng

Etter middag forsvant ungene i lek og husbonden til kontoret. Med huset rent og skittentøysdunken under kontroll, satte jeg meg like så godt ned med en kaffekopp og en av bøkene jeg for tiden leser. Det var en så deilig stund at jeg nesten måtte klype meg i armen. Fredagsfølelse!

Klar for helg

Nå er det helg. En helt tom en, og dem er det ikke mange av i høst. Vi skal nyte. Husbonden skal riktignok avgårde på et arrangement i morgen, men det er ikke noe som forstyrrer helgefølelsen.

Hva vi skal fylle to dager med er jeg neimen ikke sikker på. Været er ikke meldt det beste, så kanskje en tur på museum? Kino? Vi får ta det som det kommer, og det er akkurat det som er så fint med slike tomme helger: Å gjøre det vi vil, hvis og når vi vil det.

Lørdagskvelden ser vi også fram til, for det er nå på høsten de er på sitt beste. Også så godt det skal bli med lørdagsgodt!

Kanskje må det bli lørdagskake også? Blåbærmuffins hadde smakt godt!

Oppskrift finner du HER

Men, vi får vente til i morra. Aller først skal jeg nyte siste rest av fredagsfølelse, for den følelsen er den aller, aller beste måten å starte helga med!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics