Lørdagskake

Veslekælls favorittbrownies

Da veslekæll fylte elleve år tidligere denne uka, hadde han ett ønske for dessert: Brownies! Veslekælls favorittbrownies. Var mor vond å be, tror du?

En helt overkommelig godbit

Nei, så klart ikke! Aller helst ville han nok ha hatt oreokake, men vi var enig i at det ble litt drøy kost på en vanlig hverdag. Det fikk vente til selskapelighetene i helga. Men veslekælls favorittbrownies var fullt overkommelig!

Oreokake, sier du? Å jada! Vil du ha oppskriften?

Du finner den HER

Ikke minst fordi den uten hokus pokus kan lages melkefri. Veslebror har kumelkproteinallergi, og vi er opptatt av at han skal kunne spise det samme som oss og omvendt. Det er også derfor så å si alle oppskrifter delt på bloggen her etter 2019 har et melkefritt alternativ. Jeg vil at bakst skal være tilgjengelig for flest mulig.

Veslekælls favorittbrownies

Veslekælls favorittbrownies er ikke bare mulig å lage uten melk. Den er også enkel å lage; alt bare røres sammen i en kjele. Også er den god, da. Vil du ha oppskriften? Her kommer’n:

Veslekælls favorittbrownies

Du trenger

200 g smeltet margarin
100 g kokesjokolade
3 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1 ½ ts vaniljesukker

For å lage veslekælls favorittbrownies uten melk, kan du bruke melkefri margarin. Sjokolade uten melk finnes også. Coop Mørk sjokolade er et godt og rimelig alternativ.

Slik lager du veslekælls favorittbrownies

Smelt margarin i en kjele. Pass på å velge en kjele som er stor nok til å romme alle ingrediensene, for vi bryr oss ikke om unødvendig oppvask ved å bruke mer enn denne kjelen.

Brekk sjokoladen i biter og ha den i den smeltede margarinen. Rør til sjokoladen er smeltet.

Rør inn sukker, og sikt på hvetemel og vaniljesukker. Bland det sammen til en jevn masse og rør til slutt inn eggene.

Ha røren i en smurt form, ca 25×25 cm eller tilsvarende. Stek på nederste rille ved 180°C i 15-20 minutter. Jo kortere steketid, jo mer seig blir browniesene.

Avkjøl, skjær kaken i biter, dryss over melis og veslekælls favorittbrownies er klar.

Velbekomme

Veslekælls favorittbrownies

Siden veslekælls ønsket brownies som dessert, fant jeg også fram litt is som jeg hadde liggende i fryseren. Veslekælls favorittbrownies blir ikke en mindre favoritt av en klump is ved siden av. Eller ei stripe sjokoladesaus over for å toppe herligheten.

Veslekæll var uansett fornøyd, og når bursdagsbarnet er fornøyd, er kakebakeren fornøyd også.
Er du fysen på noe godt, eller får uventet besøk, er det bare å forte seg ut på kjøkkenet. Veslekælls favorittbrownies tar ikke stort mer enn en halvtime å lage, steketiden iberegnet. Og sånt liker vi, gjør vi ikke?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics