Uka i bilder

Bursdagsuke og kaketabberas

Så var det søndag kveld igjen. Bak oss ligger ei fin-fin bursdagsuke. Den siste i år hos oss. Veslekæll har fylt elleve år, og det bærer albumet preg av når jeg nå ser tilbake.

Sårkontroll

Men det er klart, at selv i ei travel bursdagsuke må øksesår passes på. Uka startet hos mine gode venner på skadepoliklinikken på Kalnes.

Skadepoliklinikken Kalnes

Nå var såret mitt så fint at jeg slapp unna med den ene kontrollen denne uka. Det var en gledelig nyhet! Ikke minst fordi jeg fikk litt ekstra tid til bursdagsforberedelser.

Allevyn og natriumklorid på sårskift, kronisk sår

Jeg har likevel tatt meg tid til to sårskift hjemme. Hvis det blir liggende for mye puss og smuss under bandasjen, så blir det fort ugreit, så det har jeg sørget for å unngå. Og det gjøres grundig, skal du vite, med natriumklorid, håndsprit og alt såpass effektivt at jeg unngår biofilm. Ett og annet har jeg lært etter åtte uker som fast inventar på Kalnes.

Kalnes sykehus

Liten fun fact: Dette er første gang på ni uker at vi har hatt bare ett besøk på én uke på Kalnes! Uka før jeg startet Sirkus Høne hadde nemlig veslebror to besøk der også. Han er omtrent like kjent i gangene der som meg.

Bursdagsuke og bursdagsgutt

På tirsdag var det en viktig dag på Fjellborg. Da fylte største storebror og veslekæll elleve år.

Den dagen hadde han ventet lenge på. Om det var pulled pork …

Bursdagsuke: Veslekæll bestilte pulled pork til middag

… eller browniesen …

Veslekælls favorittbrownies

… eller gavene …

Veslekæll blir elleve år

… som var det han gledet seg mest til, er jeg ikke sikker på. Men, at han var fornøyd med dagen, dét vet jeg.

Pus måtte bivåne festen fra utsiden. Når det er bursdagsuke er det mye bursdagskakebaking, og da er jeg ikke spesielt glad for puser som sniker seg opp på benken når jeg har ryggen til.

Bursdagsuke og pusen kommer ikke inn

Pause

I et bursdagsuke er det litt ekstra å gjøre i tillegg til de vanlige gjøremålene. Med mange gjester til bords må det storhandles. Mange kaker skal bakes og huset skal se sånn noenlunde ut før venner og familie velter inn over terskelen.

Bursdagsuke: Kakebaking

Da er det også godt med ei pause. Og pauser, de tar jeg helst ute.

Skautur

En liten tur i skauen gjør underverker for energien. Ikke minst fordi jeg får litt ekstra dagslys, og det begynner jeg å merke at det blir mindre av nå.

Husmora på skautur

Kanskje er vi flere som kan kjenne oss litt som denne stakkaren nå og da?

Død mus

Barnebursdag

Bursdagsuke betyr også mye venting og forventning. Fredag fikk veslekæll endelig utløp for det hele, for da kom kameratene i bursdag.

Enkle barnebursdager: En vimpelrekke, et par ballonger også en duk er alt som er av pynt

Vi hadde pyntet gapahuken og tent bål, og det var like høy stemning som flammene strakk seg til værs.

Enkle barnebursdager: Popcorn på bål er alltid en slager

Vil du lese mer om hvordan vi feirer barnebursdag?

Ta en titt på DETTE innlegget

Guttene koste seg til lenge etter at mørket seg på, og både bålpopcorn og fotballmuffins stod på menyen. Løkkefotball er absolutt i skuddet om dagen, så det er klart det må bli fotball i bursdag.

Bursdagsuke: Sjokolademuffins med fotball som tema

Ikke ei bursdagsuke uten familien

I går var det duket for familieselskap, og siden gamlestua ikke er helt i orden etter sommerens arbeider ute, så samlet vi oss like godt på kjøkkenet.

Nå som bursdagsuka er over, er griseslakta den neste store begivenheten på Fjellborg. Det kommer også til å prege både gjøremålene og skriveriene framover. Blir du med?

Bursdagsuke: Kjøkkenbordet er dekket for familieselskap

Det nye kjøkkenbordet vårt har seksten plasser, og bare én stod ledig i går da familien var samlet for å feire elleveåringen.

Oreokake med fotballmønster

I dag var det nesten like fullt, da to vennefamilier kom og avsluttet bursdagsuka med oss.

Bursdagsuke: Taco med venner

Det blir mange selskaper og mye folk, men så er det også så vanskelig å velge bort noe og noen. Alle er like viktig for oss, og vi fikk liksom bekreftet under corona at også vennene våre utgjør en viktig del av bursdagene her hos oss.

Bursdagsuke med gelé og vaniljesaus

Da måtte vi jo telle på fingrene og regne på nærkontakter nærmest bare for å gå i postkassa. Bursdagsselskaper krevde benharde prioriteringer for at alle skulle føle seg trygge, og da kunne vi ikke samle alle. Men nå!

Bursdagsuke ved veis ende

Nå er årets siste bursdagsuke på Fjellborg ved veis ende. Det er gjort tabberas på det meste av kaker. Flekkete skjorter er lagt til vask og oppvaskmaskinen gjør sin del av jobben.

Veslekæll på sin side er et eneste stort glis som har fått så mye av det han ønsket seg, og mamma’n og pappa’n er takknemlig for alle som gutten vår har i livet sitt og som er glad i ham.

Bursdagsuke: Sjokoladekake med fotballtema

Også håper jeg jo at du har hatt ei fin uke også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics