Livstanker

Mål for mars

Så var endelig våren her og jeg har satt meg noen mål for mars, årets første vårmåned. I alle fall er den det på papiret, men jeg bør kanskje ikke være altfor ambisiøs?

Endelig vår

Enda så glad jeg er i vinter, så skal jeg ikke legge skjul på at dagen i dag er en dag vi har talt ned til her på Fjellborg. Første mars og første vårdag. Værmeldingen bærer få, om noen, løfter om vårvær innen rimelig tid, men tålmodighet er en dyd. Kanskje særlig om våren? For nå begynner rastløsheten å melde seg! Derom ingen tvil, og derfor også en så ivrig nedtelling.

Hestehov, faste, utfordring
Mål for mars

Mars. Vår. Hodet begynner helt uoppfordret å arbeide. Hva skal jeg gjøre? Når kan jeg gjøre det? Er det noe jeg ikke må glemme? Heldigvis har jeg notert det aller meste ned i en liste, og den er nok også et godt utgangspunkt for målene for mars.

Vårlisten min har jeg publisert på Hverdagen på Fjellborg tidligere i vinter.

Du finner den HER

Men, mars kan være lunefull. Vår på papiret betyr ikke nødvendigvis vår i praksis. Nå er det barmark, men det kan fort vekk ligge et par desimeter med snø igjen en tidlig morgen. Vårvinter er kanskje en mer realistisk tilnærming til de nærmeste ukene, enn vår? Og apropos realistisk, så er det det jeg må forsøke å være når jeg nå setter meg mål for mars også.

Mål for mars

Og, dette er mine mål for mars:

 • Beskjære frukttrærne.
 • Så det som er bestemt sådd i mars.
 • Bestille årets grisekull.
 • Klargjøre for andunger.
 • Invitere venner på besøk (vi prøver igjen).
 • Lappehaugkaffe (nok et forsøk).
 • Arrangere et lite påskeverksted med ungene.
 • Få i gang kroppen etter operasjonen. Konkret: Mestre fire kilometer’n igjen.
 • Spise lunsj ute minst fire ganger. (Denne gangen tar jeg høyde for været!)
 • Tømme stor-kottet.

I tillegg skal vi også feire veslebondens tiårsdag og forberede til påske ved å pynte og bake og det vi ellers gjør når det er påske. Kanskje ikke akkurat mål for mars i den forstand, men dog. Jeg funderer så vidt på en påskespesial i Prosjekt Henriette i år også. Er det av interesse?

I fjor bakte vi småkaker til påske. Det gjorde stor suksess både på bloggen og rundt kaffebordet her hjemme.

Få et gjensyn HER
Hestehov, faste, utfordring

Oppnåelige mål for mars?

Jeg håper at målene jeg har satt meg for mars er hakket mer oppnåelige enn de var det i februar. Livet kan jo selvsagt skje denne gangen også, men nå håper jeg, ærlig talt, at det blir rolig en stund framover.

I februar gikk ikke alt etter planen, men vi kom ikke så galt ut av det likevel!

Se februarmålene HER

Ja, og apropos rolig: Tenke seg til, så er det bare tre uker igjen før palmehelgen og påskeferie! Jeg gleder meg skikkelig! Først og fremst fordi jeg da håper å kunne være litt mer feriemamma enn jeg var det i vinterferien, men også fordi det er en høytid jeg er veldig glad i. Det er alltid så mye fint som skjer da.

Et løfte om vår
Mål for mars

Også har jeg selvsagt også det målet for mars at det skal skje mye fint her på Hverdagen på Fjellborg også. Med våren kommer jo også sjølbergingssesongen mer og mer for fullt. Er det noe du ønsker litt ekstra fokus på, så skrik ut! Jeg er lutter øre, og om du ikke ønsker å legge igjen en kommentar under her, så kan du også ta kontakt HER.

Så, da setter vi i gang, da? Med mars og vår og vårarbeid og jakten på hestehov og alt som er godt i en solvegg.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

 • Annika

  Vilka bra mål du har satt upp för mars :). Önskar dig lycka till!
  Och vilka gulliga små tussilago du har hittat och visar oss här …
  De första vårblommorna är fantastiska! <3 Annika

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics