Lørdagskake

Blåbærmuffins

Blåbærsensongen er på hell, men det er fortsatt bær å finne der ute. For en porsjon blåbærmuffins trenger du forresten heller ikke så mange, bare akkurat nok til å gi litt ekstra piff og saftighet. Prøv denne oppskrifta, så skal du se hvor godt det er!

Blåbærtur

For noen uker siden tok vi en søndag i skauen, hele familien. Bærspannene var med i håp om å finne litt godt, og noe ble det da også selv om ungene nok likte bollene i kurven bedre enn bærplukking. Det var i alle fall ikke store slumpen med blåbær som ble med tilbake til Fjellborg, ikke stort mer enn en kopp eller to.

Da veslebror og jeg litt senere den dagen satt oss ned for å se på Barne-TV fikk jeg lyst på noe godt. Spannet med blåbær stod ennå på kjøkkenbenken, og da slo det ned i meg: Blåbærmuffins!

Blåbærmuffins i en fei

Klokka var blitt såpass mye at det var ikke mye tid til å overveie tanken om blåbærmuffins dersom veslebror også skulle få glede av dem. Derfor satte jeg i gang med det samme.

18.04 var klokka da jeg reiste meg fra sofaen, og innen Mathias takket for i dag i TV-ruta 18.40 hadde veslebror allerede slukt to blåbærmuffins.

Blåbærmuffins

Med andre ord: Muffins – med eller uten blåbær – går kjapt!

Får du uventede kaffegjester eller er ute etter litt lørdagskos i en fei, så er blåbærmuffins greia. Slik lager jeg dem:

Oppskrift på blåbærmuffins

Du trenger

3 egg
150 g sukker
75 g smeltet margarin
2 ¼ dl melk
275 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Blåbær (hvor mye velger du selv)

Slik lager du blåbærmuffins

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet margarin og melk.

Sikt på der tørre og vend forsiktig inn slik at eggedosisen ikke mister den luftige konsistensen.

Vend til slutt blåbærene forsiktig inn i røra. Forsøk ikke å mose bærene, da blir muffinsene lilla.

Sett muffinsformene på et stekebrett og fyll formene halvfulle med røre.

Stek blåbærmuffinsen på midterste rille ved 200° i ca 15 minutter.

Dryss på et lett lag med melis og servér. Blåbærmuffinsen bevarer fuktigheten og holder seg godt, men de er absolutt best mens de ennå har litt lunk.

Husk at du alltid kan lage et melkefritt alternativ. Kan hende skal de serveres noen med kumelkproteinallergi eller laktoseintoleranse? Da bruker du blå Melange (melkefri) og havredrikk i stedet for vanlig melk.

Velbekomme

Ja, da er det bare å sette over kaffen og blande litt saft til barna da? Velbekomme og forsyn dere med ferske blåbærmuffins.

Blåbærmuffins

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics