Hverdagsbetraktninger

Torsdag og praktisk talt helg

Denne uka har bare rast avgårde, og jeg henger slettes ikke med. Kalenderen på kjøkkenveggen viser torsdag, mens hodet mitt insisterer på onsdag. Jeg får ikke riktig bestemt meg heller, om det er greit eller ikke greit. Er det en hyggelig overraskelse at fredagen kommer allerede i morgen? Eller hadde det vært greit med den ene ekstradagen jeg tror jeg har?

Jeg tenker vi sier at det er greit som det er, jeg. Tidligere i dag dro husbonden avgårde til fjells, og det er bare ungene og jeg hjemme. I morgen drar de også på tur, så da tar jeg helga tidlig med god samvittighet. Litt fornuftig skal jeg selvsagt få gjort, men det blir helst når jeg finner lyst til det, og uavhengig av klokka. Vanligvis pleier jeg jo å utnytte disse alenehelgene til husvask, men den fikk jeg unna i går, så denne helga skal jeg bare slappe av og kose meg.

På lørdag skal forresten festkjolen på, for da har bestefar spandert på meg og en kjær venninne en tur i Oslo Konserthus. NLM, som vi er tilknyttet gjennom bedehuset her i bygda, feirer 125 år, og vi skal få overvære jubileumsarrangementet deres. Det blir både spennende og hyggelig, og jeg gleder meg veldig! Ikke minst til å spise pølse og drikke kaffe, som vi fikk lommepenger til. Snille, snille bestefar.

Forøvrig tror jeg det blir å nyte den murstenen av ei bok jeg akkurat har begynt på, og å krype sammen i en god stol ute eller inne – alt etter hva været tillater – og drømme meg inn i en annen tid og verden. I skrivende stund hører jeg forresten at veslekæll forsøker seg på det samme på sengekanten. Han arbeider hardt om dagen for å knekke lesekoden, og jeg hører bokstaver og bokstavlyder hviskes og tiskes halvhøyt fra rommet hans. «O – M!»

Den lange hvite skyens land

Jeg håper dere som titter innom også har tid til å nyte helgen i lange drag, når den nå snart setter inn. For mange blir den jo også startskuddet for årets sommerferie. Snakker om at tiden flyr… I morgen titter jeg innom igjen, og da skal jeg presentere for dere noe jeg har laget av syrinsukkeret jeg lagde for et par uker siden. Det blir en søt start på sommeren, kan jeg love dere, og noe for søtmumsen. Men, nå skal jeg tilbake til boka mi. Og kaaanskje en kopp kaffe til.

Ha en fin torsdagskveld!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics