Uka i bilder

Henger over meg

Jeg liker ikke når jeg har ting som henger over meg. Likevel er det ikke alltid til å unngå, og da er det godt å kjenne på etterpå at det gikk jo bra, jo. Så rart!

Når det henger over meg

Det er søndag i dag, men likevel føler jeg at jeg jukser litt når jeg deler uka i bilder allerede i dag. Helga er jo ikke slutt! Men, det er søndag, og det er jeg glad for. Det har vært ei sånn uke hvor alt henger over meg, og sånne uker er jeg ikke så glad i.

Jeg forsøker så godt jeg kan å skape en balanse i hver uke, men noen ganger er det som om uka selv kommer meg i forkjøpet og tar styringa. Dette har vært ei sånn uke. Skjønt; jeg følte at jeg kom greit ut etter dagen i dag også når det ble avsluttet her:

Etter ei uke hvor alt henger over en er det godt å komme i balanse i enden. Plukke mainøkler i elvebakkene sørger for det.

Husmora hadde ordet

Det begynte allerede mandag. Da var det medlemsmøte i det lokale birøkterlaget. Jeg var invitert til å snakke litt om det å være fersk birøkter, og det syntes jeg var en spennende oppgave.

På den ene siden var det veldig kjekt å få fortelle om noe som interesser meg til folk som deler den samme interessen, men det var også litt skummelt. Det er jo ikke alle erfaringer som er like positive, og de ønsket jeg også å dele. Jeg er imidlertid temmelig konfliktsky og livredd for å ytre meg på en måte som kan misforstås. Det ble hengende over meg noen dager i forkant, hvor jeg veide for og i mot.

Heldigvis tror jeg at jeg fant den rette måten å si tingene på, for det manglet ikke på ros i etterkant av innlegget mitt. Det gjorde meg veldig glad, og gjorde møtet til en fin start på uka.

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være fersk birøkter?

Les mine erfaringer HER

En mørk sky i kalenderen

Tirsdag var dagen for de kompliserte kabalene. Andre folk har sikkert sånne hver dag, men her tilhører de unntakene. Da blir de til gjengjeld hengende over meg som en stor, mørk sky i kalenderen i flere dager først. Stresset er liksom til stede allerede i det vekkerklokka ringer.

Først én utviklingssamtale, så én til. Deretter skal to unger og husbonden på speideren mens den siste ungen skal i et bursdagsselskap. At jeg ikke hadde korøvelse den dagen må ha vært en inngripen fra høyere makter.

Mens veslebonden var i bursdag, passet jeg på å løpe ærend på et kjøpesenter. Som for å gjøre tirsdagen bedre, liksom. Da jeg hadde gjort det jeg skulle og enda hadde tid til overs, kostet jeg like så godt på meg en kjøpe-latte. Det er noe jeg gjør kun i nødstilfeller, og akkurat da var det et nødstilfelle. Eller sagt på en annen måte: En belønning for å ha overlevd dagen.

Tirsdagen hadde jeg hengende over meg som en mørk sky. Jeg belønnet meg selv med en kaffe latte da den var over

Vafler og jordbruksforhandlinger

Ja, om uka først får overtaket og lar alt henge over en, så er det gjort. Onsdag var det nok et møte, og denne gangen var det småbrukarlaget sin tur.

Styremøtene der er forresten bare rene fryden, for det er alltid noe kaffegodt. Sekretæren vår kan sine saker også på kjøkkenet, og når jeg får vafler kan jeg være med på nesten hva som helst.

Vafler på styremøte i småbrukarlaget

Aldri mer sjokolade eller aldri mer vafler? Valget er enkelt!

Husmoras vaffeloppskrift finner du HER

Jordbruksforhandlingene er imidlertid det som opptok oss mest. Det mener jeg bestemt bør oppta hver og en av oss også, for at de som lager maten vår får betalt for jobben sin skulle da bare mangle. De subsidiene som gis i landbruket, er først og fremst subsidier til forbrukeren som får rimeligere mat.

Hvordan i alle dager har seg at jeg havnet i fylkesstyret til Norges Bonde- og småbrukarlag?

Du finner det ut HER

Mot helg

Ved lunsjtider torsdag begynte det imidlertid å lette. Da var tredje og siste utviklingssamtale for semesteret utført, og trykket i kalenderen begynte å avta.

Det ble til og med tid til en episode med Puslespill sammen med veslebror. Han har lagt sin elsk på Vidar Lønn-Arnesens Barne-TV fra mamma var liten. Sent og tidlig går han og nynner på «et puslespill, et puslespill, det kan du pusle med når du vil».

Veslebror pusler puslespill

De store puslespillbrikkene er veldig fine, syns han, og da jeg fant fram et golvpuslespill fra kottet her ble han ellevill! Husker du dette koselige Barne-TV-programmet?

I løpet av torsdag kom jeg også i mål med et prosjekt jeg har hatt hengende over meg en stund. Da ble jeg omsider ferdig med å flytte alle klærne som skulle flyttes. Resten av huset var også i noenlunde water, og helgefølelsen kom snikende på.

Gikk du glipp av ryddeprosjektet?

Du finner innlegget HER

Helgevask og orden

Den manifisterte seg med helgevasken fredag formiddag. Etter en særdeles hektisk uke med en hel masse som har vært hengende over meg, var det godt å få rensket opp litt.

Ja, for det hjelper liksom litt på hodet også, det, å feie over huset her med vaskekluten. Orden rundt meg gir orden i hodet, og den ordenen trengte jeg sårt å gjenopprette begge steder.

Dessuten gledet jeg meg ekstra til å bli ferdig med akkurat denne helgevasken, for nå er det så mange blomster ute at jeg kan gjenoppta en av favorittsyslene mine i sommerhalvåret: Plukke blomster!

Henger over meg: Å plukke blomster etter helgevasken er luksus

Det er en så fin premie for å ha brukt litt tid med vaskebøtte og mopp, syns jeg, å gå ut for å plukke blomster.

Jeg er veldig glad i å plukke blomster. Det er kan hende min største hverdagsglede.

Men, det går utover tempoet. Les mer HER

Prosjekter som henger over meg

Fredag var det dessuten av litt ekstra betydning å plukke inn pinseliljene. Vi har nemlig hatt graveprosjekter over nær sagt hele tomta i helga, og da så det en stund stygt ut for liljene mine.

Husbonden har bursdag, men vi har jobbet på med graving rundt huset

Jeg fikk imidlertid gravd opp en god del av dem. Husbonden fikk imidlertid høre det, for mens andre ektemenn tar med blomster hjem til kona en fredag ettermiddag, så får jeg en spade med beskjed om å spa opp mine egne blomster!

Det henger over meg å finne en ny plass til pinseliljene

Nå gjenstår det bare å finne en ny plass til dem. Apropos prosjekter som henger over meg.

Det er flere i den kategorien, og i løpet av helga er vi kommet godt i gang. Det var først og fremst å grave fram grunnmuren slik at den kan isoleres skikkelig som var planen, men så vet du jo hvordan det er: Det ene drar det andre med seg. Jeg skal vise mer siden.

Det henger over meg en rekke prosjekter. Heldigvis er det god hjelp i en gravemaskin

Bursdagsforberedelser

Nå er det imidlertid satt litt på hold. I alle fall mine prosjekter. Husbonden har nok tøyd helligdagsstrikken litt, men det som ikke går i balanse på ei uke får gå i balanse på en måned i stedet. Det er rett og slett ikke alt som kan vente, og da må man ta den tiden man har når været vil.

Snickerskake

Jeg har måttet bake i dag. Husbonden hadde bursdag i går, og han skal feires med kaffeslaberas i morgen. Da hjelper det ikke uansett hvilken dag det er, for kaker både skal og vil vi ha!

Fromasjkake er en frisk og fin kake nå som vi går sommeren i møte.

Oppskrift finner du HER

Men, nå er det kveld og nå hviler vi. Riktig nyter det gjør vi også, og gleder oss over alt vi har kunnet krysse av på lista denne uka. Ting som har hengt over oss, men som nå er gjort. Og så er konklusjonen den, at uka ble ganske fin likevel, den. Hva annet kan den være, når man har slike flinke gutter med seg for å hjelpe:

Prosjektet i frukthage henger over meg, men veslebror hjelper ivrig til

Ha en så fin uke, og nyt morgendagens bonusfri.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics