Hverdagsbetraktninger,  Vår på Fjellborg

Mandag og magnolia

Enkelte dager er det nesten greit at det blir kveld, slik at man får gjort noe. Gjøremålslista var lang som et vondt år i dag, men det måtte jeg pent bare forsøke å glemme i formiddag, da sola stod som høyest. For eksempel skulle det måkes for hønene i dag, men å oppholde seg på «låven» midt på blanke formiddagen, når gradestokken viser 35°C i solveggen, dét er bare å glemme. Så, hønene koste seg ute i garden, mens jeg koste meg i horisontalen med vannflaska og solkrem. Huset var allerede noenlunde representabelt, så mens veslebonden sov luren sin i dag, passet jeg på å bare nyte godværet.

Humle magnolia østfold

Det flotte magnoliatreet vårt har også hatt det varmt i dag. I flere dager har det stått i knopp og nesten-blomst, og jeg har tenkt at bare det springer skikkelig ut, så skal jeg vise dere. Det ble med tanken, for i går stod det i full blomst, og allerede i dag begynte kronbladene å falle. Det tålte tydeligvis ikke denne sjokkvarmen som kom kastende på nærmest over natten. Så, i stedet for å vise dere et vakkert tre i full blomst, får dere se bilder tatt i forrige uke, av et vakkert tre i knopp og nesten-blomst.

Magnolia Østfold

Magnoliatreet er liksom Fjellborgs prakt og stolthet, all den tid det er en tresort som slettes ikke er enkel å få til å slå rot her i kalde nord. Vi tror at hemmeligheten har vært at det står plantet like ved septiktanken vår, og at det er nok til å gi røttene tilstrekkelig med varme gjennom vinteren, slik at det har klart seg. I år har det stått her i femten år allerede, og det har blitt stort og flott. Når det står i full blomst, er det så vakkert at det nesten kan ta pusten fra en, og det er en av vårens store begivenheter her hos oss, når magnoliatreet blomstrer.

Magnolia Østfold

Men, en varm dag til tross, så fikk vi likevel gjort det vi skulle. Det ble bare gjort litt senere enn vi hadde tenkt. Lotta og Flotta har fått det rent og pent i bingen sin, og ny halm og sove på i natt. Hønene fikk det også rent til slutt, og ekteskapsproblemene fikk ny møle i buret sitt også. De fikk i tillegg flytte ut, sånn på ordentlig, etter å ha stått på «låven» noen uker. Nå er det imidlertid såpass varmt døgnet rundt, at buret deres ble flyttet helt ut, så nå kan de nyte sol og frisk luft de også, og få stukket til seg enda flere godsaker enn ellers. Løvetannen går ned på høykant hos de jentene!

Magnolia Østfold

Nå har vi imidlertid tatt kvelden. Det føles nesten uvirkelig å sitte i stua, med utgangsdøren oppe så sent på kvelden. Det er bare en liten uke siden vi fyrte i ovnen på samme tid. Vi er heldige, som har flere årstider å glede oss over! I morgen formiddag får vi besøk her på Fjellborg, og det kommer en hel busslast med gjester. Det blir nok spennende for både gjestene og oss, og vi gleder oss veldig. Dere skal selvsagt få et referat når dagen er over!

Jeg håper dere har hatt en fin ukestart – vi blogges igjen i morgen!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics