Husmorfri,  Vår på Fjellborg

Til lading

Jo finere vær, jo senere blir også oppdateringene fra Fjellborg.
I dag, for eksempel, har dette vært utsikten min et par timer:

Bare føtter i sommergress

Det er ikke så veldig ofte jeg tar meg tid til det, men i dag ble vi raskt enige om at nødvendige gjøremål fikk være unødvendige, og søndag fikk være søndag. Dermed har vi også brukt dagen på sånn omtrent ingen verdens ting!

Kom og lytt til lyset når det gryr av dag
Solen løfter sin trompet mot munnen.

Veslebonden og jeg har riktignok gått en tur på morgningen, tro mot rutinen, men det var vel også det eneste fornuftige. Ellers har vi slikket sol, grillet middag, spist kake og drukket kaffe, lekt i sandkassa, spilt crockett, skravla med naboen, blitt solbrente og hørt fuglene kvitre.

Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag;
Denne dag kan bli vår beste dag!

I kveld har husbonden og jeg vært på konsert i kirken her i bygda. Erik Byes sanger stod på repertoaret, og det ble en fantastisk avslutning på en fantastisk sommerdag, og en fantastisk start på en lang og uskreven sommer som ligger foran oss. Sitatene i innlegget er hentet fra én av hans mange kjente viser, Vår beste dag.

Månen over tun og tak er like ny
Men tier stille om vårt neste morgengry

I morgen starter en ny og spennende uke på Fjellborg, og den skal fylles med mye rart. I morgen skal vi først og fremst klargjøre for en hel busslast med gjester som ankommer tunet her på tirsdag, og i rugemaskinen ligger det egg som er klekkeklare når som helst. Hos vaktlene skal det også skje ett og annet, og husmora skal gjennom den ultimate voksenprøven: Stryke bunadsskjorter! Så, det var nok lurt å ligge litt på latsiden i dag, for til uka blir det lite tid til å ligge på akkurat den siden.

Mangt skal vi møte – og mangt skal vi mestre
Dagen i dag – den kan bli vår beste dag!

Vil du være med på neste ukes gjøremål, så heng på!
De blir selvsagt oppdatert her på bloggen vår.

Og – tror du vennene dine vil være med, så del gjerne Hverdagen på Fjellborgs Facebook-side også.
Når vi 200 følgere der før 17.mai?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

    • Husmora

      Det er noe jeg hvert eneste år tenker at jeg skal gjøre i god tid, men så blir det et stressmoment det som alt annet før en slik dag, haha 😉
      Håper dagen din har vært fin også 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics