Livstanker

Jeg er takknemlig fordi

Det er grusomt varmt. Jeg er ikke akkurat på høyden når gradestokken er det, og jeg forsøker å dempe uroen varmen gir meg ved å minne meg selv på at jeg er takknemlig fordi …

Jeg har lyst til å klage

Vi skriver 14.juni, og den sommeren jeg har fryktet siden 2018 at ville komme igjen, er her.

Ute er det knusktørt, og det kan jeg si meningene mine om i et senere innlegg. I dag har jeg aller mest lyst til å klage over varmen. Jeg er takknemlig fordi jeg er glad i vinter, for da kan jeg klage nå uten å motsi meg selv.

Jeg er takknemlig fordi vi har så fine peoner i hagen

Sommer er fint, altså. Det er gradene over 25 jeg ikke liker. Jeg håndterer varmen særs dårlig, og da jeg stod og lagde middag i dag måtte jeg minne meg selv på minst fem ganger at det er varmt for ungene også!

Tålmodigheten strekker til første fregne på nesa, og selv om jeg ikke akkurat kan si at jeg føler meg sint eller irritert, så har jeg en konstant uro i kroppen når gradestokken kryper over 27, 28 og faktisk enda noen grader til.

Det er likt for alle

Og jeg kan klage og klage over varmen, men faktum er at det er likt for alle. Heller ikke får vi gjort noe med det. Annet enn å telle dager, ja til og med timer, til september. Ja, også er det en ting til, og det er det jeg vil gjøre nå: Skrive tankene til klarhet. Det hjelper alltid når gangsynet blir uklart.

For ja, det er bælvarmt! Men, i stedet for å la uroen ta plass overalt, så må jeg minne meg selv på alt som er fint. Det er tid for en ny liste med takknemlighet – i varmen:

Jeg er takknemlig fordi

 1. Vi har etterisolert huset slik at kjøkkenet er svalt og kjølig.
 2. Vi har vannledning rett ut i Glomma, og derfor kan vi vanne poteter, i kjøkkenhagen og i drivhuset slik at vi likevel får mat selv om det er tørt.
 3. I går var det sommeravslutning på skolen i bygda med flinke unger som hadde øvd og stått på for å lage en hyggelig kveld for familiene sine.
 4. Det er to skoledager igjen, så er det sommerferie!
 5. Jeg hadde det gøy sammen med unger og foreldre i bygda i går da vi møttes til dødballkamp. Det blir nok ikke siste gang!
 6. Jeg kunne hente opptil flere ureiste ingredienser da jeg skulle lage middag i dag.
 7. Det finnes iskrem.
 8. Familien har opplevelser å glede seg til i sommer.
 9. Vi har kort vei til elva og kan bade så mye vi lyster i varmen.
 10. Det finnes bøker å kose seg med når behovet for å hente seg litt inn igjen melder seg.
Peoner

Jeg er takknemlig fordi …

Også er jeg takknemlig fordi jeg bor i et land hvor det tross alt ikke er hetebølge året rundt. Det blir bedre, eller så går det over. Med det i bakhodet blir det litt lettere å bite tenna sammen, for det er så forferdelig mye verre for andre på vår arme jord. Men tørken, den er fortsatt skremmende.

Jeg liker fra tid til annen å minne meg selv på alt jeg er takknemlig over. Da blir det ikke så lett en selvfølge.

Du kan lese en annen liste HER

Nå som kvelden er her, er varmen litt mer overkommelig, men i morra er det på’n igjen. Da skal jeg prøve å huske setningene som begynner med «jeg er takknemlig fordi». For det handler om perspektivet og fokuset. Også er det jo bare 78 dager igjen, da, så er det september. Da er det nok ikke like varmt.

Hva med deg? Er du team over eller under 25° Celsius?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

 • Fotavtrykket

  Kroppen min er også slik at den takler varmen dårlig. Jeg synes at 25 varmegrader i skyggen er for varmt også. Jeg blir fysisk syk når det blir for varm og kan rett og slett ikke være ute. Heldigvis har jeg bosatt meg på en sånn plass der det sjelden blir varmere enn 25. Men de siste årene har det vært perioder der kvikksølvet har steget over 25, og jeg prøver, som deg (på slike dager) å finne ting å være takknemlig for. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics