Livstanker

Mål for januar

Jeg har satt meg mål for januar. Forhåpentligvis akkurat passe store til å holde meg i gang i en mørk måned, men samtidig gi den hvilen som trengs før vårarbeidet ute starter.

Velkommen, januar

Januar er i gang og i dag er det allerede årets første fredag. Det er alle takknemlig for her på Fjellborg, for det har vært nokså hardt å komme i gang igjen etter en lang og fin ferie.

Det er jo rart med det, at selv om man har våknet av seg selv til vanlig tid gjennom hele juleferien, så er man likevel helt død når klokka ringer første hverdagen etterpå! Men, vi kom oss hit, til fredagspizza, helgefølelse og sofakroken. Vi setter ikke så høye krav til første helg i et nytt år.

Det jeg derimot har satt noen krav til, det er januar. All den tid vi liksom befinner oss i en slags vinterdvale med et naturlig roligere tempo, kan det fort bli en litt tung og treg måned. Derfor har jeg satt noen mål for januar som jeg håper at vil holde meg i gang. Dog ikke med et høyere tempo enn at jeg får den hvilen naturen byr meg før sjølbergingssesongen setter i gang for fullt i mars.

Camilla Skår, Mål for januar. Ute, vinter, kaldt

Mål for januar

Jeg har derfor satt meg følgende mål for januar:

  • Rydde bort jula og sortere julepynten i nyinnkjøpte kasser.
  • Pakke sammen gamlestua og halve andre etasje. Nå fortsetter renoveringen av bolighuset på Fjellborg!
  • Få kroppen i gang igjen etter julas prolaps. Det får være et mål høyt nok for nå.
  • Plotte de viktigste datoene for semesteret i kalenderen og sette av fritid.
  • Planlegge bursdagen til veslebror som feires rett over månedsskiftet.
  • Invitere venner hjem til oss minst én gang (det blir så fort glemt i hverdagen).
  • Arrangere lappehaugkaffe.
  • Så paprika.
  • Bestille ny flokk med høner.
  • Legge en plan for årets biesesong.

Trenger du forslag til januarmål? Hva med smalhans-måned?

Les mer HER

Og så vil jeg hver dag, gjennom hele januar, avslutte dagen med å tenke på de tre tingene som har gjort meg mest glad eller takknemlig gjennom dagen.

Klar, ferdig, gå!

Det er kanskje de tre nest siste punktene på lista som får det til å pirre mest i kroppen. Vel er det godt med vinterhvile, men det er er når jeg kan være aktiv med jord og mat at jeg virkelig føler meg på topp. Jeg har mange tanker for sjølbergingsåret som ligger foran, men de får vi ta litt senere.

Nå har det vært nok prat om forsetter og målsetting for en liten stund. Det er så mye annet jeg også bobler over av som jeg vil dele med dere her på bloggen i tiden framover. Men, nå er i alle fall målene for januar satt, og flere av dem vil dere sikkert få et gjensyn med underveis også.

Lurer du på hvilke mål jeg har for hele året?

Du finner dem HER

Forhåpentligvis har jeg vært realistisk i oppsettet; nok til at jeg holder meg i gang gjennom en mørk måned, men ikke mer enn at jeg får tilstrekkelig med vinterhvile før moroa begynner med vårarbeidet om et par måneder.

Har du noen mål for måneden? Bare det å ha noen mål kan være et mål i seg selv nå i januar for å overleve det som for mange er en mørk måned etter desembers overflod av lys og varme.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics