Hverdagsbetraktninger

Hva bød juni på?

Vi har allerede kommet oss noen dager inn i juli. Dermed er det på høy tid å føre juni inn i stilboka. Så, hva bød juni på?

Hva bød juni på?

Hva bød juni på, ja. Når jeg nå skal føre inn kladden, så føles det som om kladden ble skrevet i en helt annen tid. En annen tidsregning! Hva i alle dager hadde jeg for håp for måneden? Og hvor mye er det egentlig mulig å rekke på én måned?

Vil du ha et gjensyn med junikladden?

Du finner den HER
Pent på ælva, og veslebror er enig

Ganske mye, åpenbart. Jeg kan ikke finne noen annen forklaring på at evigheten slo til og har fått den første sommermåneden til å synes som en uendelighet alene.

Men vent! Er den første sommermåneden forbi allerede? Når skjedde det? En evighet og et svosj i samme pakke!

Hverdag og leggetider

Så, hva bød da juni på? Jo, juni bød på en halvdel med hverdager. I grunnen mer også, for etter at skolen gikk til ferie den 16. har det fortsatt vært en del å henge fingrene i.

Rutinene som jeg så inderlig ønsket å holde på så lenge skoleåret varte, tok vi med oss like inn i juli. Ikke før vi var avgårde med campingvogna i helga slapp vi litt opp på leggetider, for eksempel.

Det skyldes ikke så mye strenge foreldre som det gjør en ukeplan som krevde det den første halvannen ferieuka. Avtaler å rekke, oppgaver å utføre, og for ikke å snakke om ganske slitne barn og voksne som faktisk trengte søvnen hverdagsrutinene gir.

Hva bød juni på?

Hva bød juni på ellers? Vi tar det i kronologisk rekkefølge:

Min første bisverm. Sukk.

Hva bød juni på? Min første Bisverm

Utenetter. Veslebror fikk fullstendig dilla på hengekøyeliv i begynnelsen av måneden, og godt og vel en fjerdedel av den er tilbragt under åpen himmel.

Hva bød juni på? Ei uke fylt av alt det vanlige: Veslebror har fått smaken på hengekøye og å sove ute

NM i speiding. Veslekæll deltok, og sammen med laget nådde de målsettingen om topp 100. En opplevelse for livet og en ekstra motivasjon for videre speideraktivitet.

Hva bød juni på? Speiderskjorta gjøres klar for NM

Vi fikk besøk av grevlingen som sparte oss for tretten måltider med kokt høne.

Besværlig uke: Grevlingen har vært og forsynt seg i hønsegården. Massakre!

Jeg fikk lagt siste hånd på verket på en del av de oppgavene som stod på gjøremålslista mi i våres.

Bringebærbuskene våre er plassert på et eget felt i frukthagen

Hva bød juni på? Jo, årets første bad! Og pizza på stranda.

Pizza på stranda gir gode barndomsminner og sommerminner. Hva bød juni på?

Pizza på stranda ble en slager. Hele dagen var i det hele tatt en 10 av 10!

Få et gjensyn HER

En hjemvendt pusekatt etter langtur.

Sokrates er hjemme igjen etter ti døgn på vift

Oslotur med husbonden og Fagtrapp Østfold.

Busser, bråk og brannbiler: Trevaredagene i regi av Norske trevarer.

En sankthans vi aldri glemmer

Juni bød dessverre også på en sankthansfeiring vi aldri glemmer. Sankthansbål var strengt forbudt over hele fylket fordi det var så tørt, men vi var så uheldig å få et allikevel. Sankthansaften var det nemlig skogbrann i bygda vår.

Hva bød juni på?Brannslanger i skauen etter skogbrann

Hendelsen er ikke beskrevet så mye i ord og bilder her på bloggen, men det var en opplevelse som har satt seg i kroppen. Det er ikke bare jeg som skvetter til av lavtliggende skyer for tiden, eller som sniffer litt ekstra ut i luften hver gang et åpent vindu passeres.

Brannhelikopter

Helter kjører helikopter og når skauen er der i tykt og tynt for oss som elsker den er vi der for den også når det røyner på.

I etterkant av brannen har jeg hatt mine runder som brannvakt.

Du kan bli med på den ene vakta HER

Takk for følget, juni

Jeg skrev om regn i junikladden. Og hva bød juni på? Jo, regn! Ikke så mye tidsnok, øyensynlig, men den siste uken har vi vært heldige.

Etter regnet hviler vanndråpene på bladene.

Da har vi også vært heldige og hatt muligheten til en liten tur med campingvogna vår. Juni la vi bak oss i Årjängs dype skoger, og det var godt med et avbrekk fra hverdagens mange bør og må.

Feriefri også fra skjerm. En god bok ved bassenget.

Og det var den junimåneden, det. En liten evighet lang og så full av opplevelser at vi på ingen måte kan klage verken over hverdag eller ferie.

Så får vi se, da, hva juli byr på?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics