Kaffitår

Frikveld

God kveld i varmen!

Egentlig skulle jeg jo ha pludret litt om stikkelsbærsyltetøyet som har stått og putret på komfyren her i dag, men innimellom må man ha pauser fra alt arbeidet også, og i kveld hadde vi nettopp det.

Veslebonden har dratt på storbyferie til tante i Oslo i dag, og dermed benyttet vi store anledningen til å dra på kino i kveld. Husbonden, veslekæll og jeg var og så Istid: På Kollisjonskurs, og vi kosa oss veldig. Også brus og popcorn på en torsdag, da gitt! Vi var jo helt ville!

Istid: På kollisjonskurs

Etter en lang og varm og arbeidsom dag, med tett oppunder tretti grader inne på kjøkkenet, og tretti grader og vel så det i stillestående luft ute, var det godt med en liten avkobling i kveldstimene. Innendørs i et svalt rom, med snø og is på lerretet. Istid-skaperne blir mer og mer kreative for hver oppfølger som kommer, men filmen var morsom, den, og vi lo godt alle tre.

Etter at filmen var slutt, snek vi oss til en soft-is før vi satte kurs mot Fjellborg igjen. Det var hyggelig å gjøre noe sammen med bare én av ungene, uten at den ene måtte ta hensyn til den andre, og alt annet som hører med når det er mer enn én som skal ha sitt av oppmerksomhet. Det er godt for oss alle innimellom; ikke minst for han som er på storbyferie helt alene. Han koser seg nok glugg i hjel med litt tantekos.

I morgen er det nok en ny dag her på Fjellborg, og nye muligheter for arbeid. Det står mye på gjøremålslista også i morgen, men på formiddagen skal vi legge arbeidet til side og bare kose oss (igjen). Da får nemlig veslekæll besøk av bestevennene sine, og det blir stas! Pannekaker, lek og moro står på menyen, og kanskje tar vi oss en rusletur ned til elva også, om varmen blir for sterk. Vi gleder oss veldig alle sammen.

Men, nå er det kveld her på Fjellborg. Veslekæll har omsider kommet seg i seng, og dyrene har også gått til ro. Om ikke lenge skal nok husbonden og jeg følge etter, men først skal vi kjøle oss ned med litt iskald brus og et TV-program vi begge har gledet oss til å se. Vi håper du som titter innom også får en fin kveld, også blogges vi igjen i morgen.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics