Husmorhverdag

Støvsugerplan

Jeg kan ikke dy meg for å skravle litt vaskemaskin i kveld. Ja, jeg vet det er fredag, og ja, jeg vet det er helg, men altså… wee! Det skal ikke stort til for å glede ei husmor, skjønner dere, og fredagskveld til tross, så har jeg akkurat hengt opp klær. En aktivitet som fikk det til å boble av glede inni meg, enda så kjedelig det er. (For neida, jeg er ikke helt gal. Bare nesten.)

Den trofaste leser vil antakelig huske at det gikk litt i stå her forrige uke, da jeg kom til å vaske høna mi. Eller, i alle fall det som var igjen av den. Det var jo ikke helt… lurt. Men, jeg begynner å lure litt på om det ikke var nettopp det det var, ser dere? For; 1) Jeg kan ikke huske sist maskinen min vasket så rent! Det har nemlig vært et irritasjonsmoment over lenger tid, at selv ikke de enkleste flekker forsvant som de skulle, verken på 40 eller 60 grader. Nå? Gullende rent hvert eneste plagg! 2) Klærne kommer ut av maskinen og er praktisk talt tørre. Jeg har aldri klaget på 1 400 omdreininger, altså, for det går unna da, men enten så har sentrifugen på maskinen vært temmelig gåen et par års tid, eller så passet husbonden rett og slett på å trimme maskinen da han først hadde den i biter. Det spiller forsåvidt ingen rolle for meg; jeg er fornøyd med at tørketiden er halvert, jeg. Klærne kommer riktignok ut fryktelig skrukkete, men jeg har slått meg til ro med at man kan ikke få alt her i livet. Nesten tørre klær eller slette klær – jeg må velge, men greit.

Og, med den siste ukes observasjoner, er det jo klart at jeg begynner jo å lure litt? Var det rett og slett ei høne som skulle til for at det atter en gang ble fryd og gammen i skittentøysdunken og vaskekjelleren? Det er absolutt ting som tyder på det, altså! Derfor burde det kanskje også ringe noen bjeller og blinke litt i varsellysene når jeg syns at støvsugeren synger litt på det siste verset også? Den suger dårlig, enda jeg ikke finner noe opplagt skyldig objekt, og dessuten kommer det en forferdelig irriterende, høyfrekvent fløytelyd fra rompa på’n. Munnstykket og teleskoprøret er dessuten på en skikkelig heisatur etter et lite bytte for et halvannet år siden. Hjernen jobber på høygear! Den foreløpige planen, er at jeg skal tilby meg å rydde etter mannfolka når de er ferdig med å skolde grisen etter slakta i november. Et par kilo med våt, stiv grisebust i systemet burde gjøre susen? Og mens jeg skyller tarmer, så kan husbonden skru støvsuger? Høres ikke det ut som en plan, da? Jo!

Grisunge Lotta Flotta
Du fikser støvsuger’n, du?

Men, nå skal jeg stemple ut på husmorklokka for i kveld. Nesten. Jeg skal hekle ferdig en gryteklut jeg har på bestilling, men deretter er det dypdykk i ungpikeromantikkens verden igjen. Husbonden er avgårde for å hjelpe en kompis med å ta inn høy, og ungene sover, så i kveld blir det bare meg å boken enn så lenge. Ha en fin fredagskveld, så høres vi igjen i morra!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics