Hjemme hos oss

Endelig fredag

Det er ikke så ofte jeg føler behov for å si det, men i dag er det endelig fredag! Og det er en av favorittfredagene mine, den fredagen før første advent.

Nyvasket hus

Det er fordi at da er huset alltid helt rent og adventsstrøkent. Det er en så god følelse!

Endelig fredag og huset er rent før adventspynten skal på plass

Jeg har brukt hele uka med vaskebøtta. Noen rom hver dag. Huset vårt er stort med sine 300 m², og det tar både tid og krefter å rekke over alt. Særlig barnerommene, hvor det gjerne krever litt ekstra innsats også på ryddefronten.

Også gamlestua, som vi har begynt å kalle den, tok tid denne uka. Siden vi tok i bruk det nye kjøkkenet og TV-stua rundt juletider i fjor, så har stua blitt gamlestua. Lekerom og oppbevaring. Ja, for vi er jo i gang med en totalrenovering av huset her på Fjellborg, og i sommer har de siste veggene fått ny utvendig kledning og nye vinduer. Det bærer gamlestua preg av.

Derfor var det også med et visst «oops» jeg oppdaget at sommergardinene fortsatt hang oppe i nettopp gamlestua. Litt kjapp bakover-regning konkluderte med at jeg var litt opptatt med en finger og no’ greier akkurat på den tiden slike ting pleier å tas tak i, så jeg skylder på det. Men, bedre sent enn aldri?

Sommergardiner en måned før julaften

Nå er det i alle fall rent og pent der, og bare husbonden får gjort noen siste justeringer rundt vinduene blir det gardiner og adventsstemning også her. I jula skal gamlestua få gjøre jobben igjen.

Endelig fredag

Endelig fredag og nyvasket hus, betyr også at det endelig er tid for å adventspynte. Det har jeg gledet meg til hele uka og gjennom hele vaskinga. Henge opp stjerner i vinduet, hente inn mose og granbar …

Julestjernene er allerede på plass i vinduspostene. Veslebror og jeg handlet dem da vi var innom kjøpesenteret i et annet ærend tidligere i uka. Jeg elsker julestjerner!

Og den grusomme plastduken som har ligget på kjøkkenbordet er også endelig av. At husbonden nærmest fikk krupp av å tørke av bordet etter middag var det som skulle til.

Endelig fredag, og det er rent og ryddig på kjøkkenet

Spennende adventshelg

Men, pyntingen får vi ta litt pø om pø. Det er en helg med mye på programmet, dette.

I morgen skal hele familien ta toget til Oslo. Vi skal på teater og se på Snekker Andersen. De to store har vært på det samme stykket noen ganger før, og nå skal veslebror få være med også.

Søndag er det nissetog og julegrantenning i bygda. Det er fast førjulstradisjon, og med litt flaks så treffer vi selveste julenissen også. Det hender han sveiper innom bygda vår ved disse tider.

Men, aller først skal vi nyte at det er endelig fredag. Endelig rent og klart til og adventspyntes. Har du hengt opp stjernene enda?

Endelig fredag og julestjernene er på plass

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics