#damenepålåven,  Hønsemøkk

Ingenting

Ingenting, ja… Det var i grunnen litt tilfeldig at Ingenting havnet her hos oss. Han dukket plutselig opp på finn.no en kveld husbonden satt og kjedet seg, og husbonden var ikke sen om å sende en forespørsel på den staselige Brahma-karen. Om ikke jeg husker aldeles feil etter et par uker (!), gikk ikke Ingenting så godt sammen med den andre hanen i sitt forrige hjem, og gleden var stor da det ble klart at han skulle flytte hit. Siden vi akkurat hadde skaffet oss en liten flokk med Brahma-kyllinger, passet det fint å få en sjef til dem.

Kykkeliky Brahma hane ingenting

Ingenting kom til Fjellborg en søndag formiddag etter en lengre biltur. Det var ikke fritt for at bikerne i Rakkestad lurte fælt på hva slags hund vi hadde bak i Volvo’n, da vi hadde oss en isstopp der. Vel. Flott hane, men litt pinglete hund, kanskje?. De første dagene bodde han i den da tomme grisebingen, og i all sin ensomhet, fikk han låne noen av damene til Alfons Olsson. De skal han få lov til å beholde frem til kyllingene er store nok til å flytte sammen med ham.

Ingenting Brahma Hane

I løpet av våren skal vi få bygd en egen garde til Brahmaene, for siden vi kunne tenke oss å avle videre på dem, er det ikke noe særlig å blande dem med de andre. Enn så lenge, til tiden strekker til, så bor de i en provisorisk garde oppe ved gapahuken. Her har de det egentlig veldig fint, så det er ikke sikkert vi stresser så voldsomt med en mer permanent base, men på sikt…

Høner Brahma hane

Han er en flink hane, Ingenting; vekker oss om morra’n, og passer på jentene sine. Og Ingenting, det heter han fordi veslekæll på forespørsel om hva hanen burde hete, svarte «ingenting». Dermed ble det Ingenting, også ble ikke dét mer diskutert. Innimellom får han slippe ut på tunet til oss, men vi er litt redde for hønsehøken; han vet nemlig godt hvor vi bor, så Ingenting og jentene holder seg for det meste bak trygg netting.

Ingenting Brahma hane

Så det var Ingenting. Nå er vi klare for helg på Fjellborg. Ja, eller vi og vi. Det er faktisk bare jeg som er hjemme. Husbonden har reist avgårde på hyttetur sammen med onkelen min, og ungene er hos The Beppes. Det er ingen av oss som klager nevneverdig over fordelingen. I hvertfall ikke jeg, som skal vaske huset! Jeg gjør noe hele tiden, men det er sjelden det syns, og nå skal jeg rekke å nyte at huset er rent, før det atter bombarderes med skittentøy, leker og skitne støvler. Det er nesten så jeg gleder meg til å vaske! Ja, ja. Ha en god helg, ‘a!

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics