Hjemmelaget saft,  Husmorhverdag,  Sjølberging,  Utnyttelse

Velduftende favoritter

Åh! Dere er vel noen knakandes gode lesere? Så mange god bedring-ønsker, klemmer og liksom-blomster, da gitt! Jeg visste det hjalp å syte litt til dere. Tusen takk, alle sammen!

Nå, som lovet, over til noe mer matnyttig. Bokstavelig talt. Forkjølelsen satte en litt raskere stopp for granskuddsankingen enn jeg hadde tenkt meg, og formen er fortsatt ikke god nok til å begi seg ut på jakt etter de siste, lysegrønne skuddene. Men, det jeg derimot har hatt krefter til, er å tusle rundt i hagen, og der står jo syrinene i full blomst nå!

Syriner mat

Har du smakt syriner før? Knip av en liten blomst, og jeg vil tro du blir overrasket! De smaker nesten som de lukter; veldig søtt, men også litt syrlig. Med en liten innsats, kan de bli til mye spennende, og det er nettopp dette jeg er i gang med nå. Enkelt arbeide som ikke krever stort av krefter, og mye av det kan til å med gjøres i godstolen mens favorittprogrammet sendes.

Syriner mat

Tett i tett blomstrer de, i små klaser. Plukk dem, og ta av de bittesmå blomstene. Det bøsser en del, så det kan være lurt å gjøre ute, men her har støvsugeren fått stå i ro gjennom feberrier og hostekuler, så jeg har gjort rensearbeidet inne foran TV når dagen har vært som varmest. Det er også enkelt arbeid for ungene å gjøre, og veslekæll hjalp ivrig til her i går ettermiddag. «Har ikke jeg kommet langt, mamma?» Blomst etter blomst.

Syriner mat

Hus og «låve» er finkjemmet etter flere Norgesglass, og nå står de rundt omkring her, fylt med syriner og forskjellig tilbehør. De neste dagene blir det fokus på syriner her på Hverdagen på Fjellborg, og forhåpentligvis blir det masse godt å sette i matboden. Saft og gelé er vel kanskje det mest vanlige, men jeg har et par andre planer også, for disse velduftende favorittene. Vi starter i morgen med noe som i utgangspunktet er veldig enkelt, men vil det fungere som ingrediens i det jeg har tenkt det til? Å eksperimentere er gøy! Vil du være med på ferden? Kikk innom i morgen, så setter vi i gang!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics