17.mai

17.mai er vi så glad i…

∪… moro vi har fra morgen til kveld. Og nå er vi jammen glad det er kveld, men for en dag!

Veslebonden

Folket fra Fjellborg har storkost seg fra før klokken slo seks slag i morges.
Etter å ha sortert bunadsskjorter etter størrelse, delt ut søljer og 17-mai-sløyfer til alle mann, og fått ullstrømpene ned i nypussede sko, satte vi kursen mot byen for å se på barnetoget. Veslekæll var nok mest opptatt av å se etter nabojenta og skolen «vår», mens veslebonden tok tilnavnet Filibom-bom-bom, og sparket takten til stortrommene fra plassen sin på skuldrene mine. Vi andre nøt solen, byen og stemningen!

Hånd i hånd

Mens vi stod og ventet på at barnetoget skulle begynne sin ferd gjennom byens gater, fikk vi også vårt minute of fame. Jeg regner med at dere alle sammen la merke til den flotte, bunadskledte familien som stod så pent i bakgrunnen da sjølvaste NRK intervjuet noen vikinger fra en av Sarpsborgs skoler? Telefonen har jo ikke stått stille siden; Se&Hør, Her&Nå, God Kveld Norge, Lørdagsrevyen…Kølappsystemet har kræsjet fullstendig her i løpet av dagen! Da vi i tillegg dukket opp på Dagsrevyen nå i kveld, brøt jo hele nettverket sammen her. Én om gangen, vær så snill!

Veslebonden

Etter byturen var vi invitert til lunsj hos farmor og farfar. Veslebonden fikk seg en dupp, og veslekæll en velfortjent hvil med Knerten på TV, mens vi andre satt lenge ved bordet, drakk kaffe og koste oss. Det er godt med en pust i bakken på en slik dag, for programmet er hektisk nok, så det er fint å kunne hente seg inn litt. Dette er dessuten den første 17.mai på det jeg kan huske, som ikke vi har tilbragt formiddagen hos tippa’n vår, så det var godt å få noe annet å tenke på da savnet meldte seg. Ingen begeistret tippa og vise seg frem i bunadsstasen til; det er litt rart, og ganske trist.

Løkendrakt

Ettermiddagen har vi tilbragt på skolen i bygda her. Det flotte korpset vårt har ledet an i 17.mai-toget vårt som går bygda rundt, ungene har spist så mye is de bare har orket, det har vært pølser, brus og kakestykker. Tiden har gått til lek og moro, og vi voksne har fått tid til å prate med sambygdingene vi ellers ikke rekker å prate så mye med. Skolearrangementet er en veldig hyggelig og samlende tradisjon i den vesle bygda vår, og er et at nasjonaldagens store høydepunkt.

Liljekonvall

Nå er bunadene av. Skoene ligger hulter til bulter i gangen, og 17.mai-tuter og 17.mai-sløyfer ligger både her og der. I seng er to trøtte og fornøyde barn, og da jeg under kveldsstellet spurte veslekæll om hva som hadde vært det morsomste i dag, var han snart til å svare «alt». Vi voksne er også fornøyd med dagen, og er både slitne og trøtte. Dog står det én viktig post igjen på dagens program! Klokken énogtyve kommer naboen ut og spiller trombone, mens vi firer flagget. Det blir en fin avslutning på en fin dag.

Vi håper dere har hatt en fin dag også?
I morgen er det atter hverdag (og det føles helt greit akkurat nå), og da høres vi igjen!

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

    • Husmora

      Så fint at dere kunne ha det fint sammen alle sammen 🙂
      Jeg spiste faktisk ikke is i det hele tatt i går :-O Eneste «17.mai-maten» var to pølser i lompe. Stusselige saker, haha.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics