Uka i bilder

Høstferien 2022 i bilder

Kjære høstferien 2022: Du var akkurat det vi trengte! En liten pust i bakken med tid til å eie vår egen tid i en hektisk høst. Her er et tilbakeblikk og et bilder fra uka.

Jobbemandag

Husker du jeg sa at høstferien 2022 skulle ha en jobbedag? Eller i alle fall noen timer? Det ble det!

Høstferien 2022

Veslekæll og veslebonden var så flinke, og hjalp meg slik at vi fikk hagemøblene på låven for vinteren. Lekestua ble vinterstengt og det meste av uteleker fulgte etter hagemøblene.

Traktor og høstasters

Det ble tid til den første av to sårkontroller denne uka:

Kalnes sykehus

Jeg syns det er rart å tenke på, at da jeg kom inn med fingeren min på sykehuset første gang, gikk jeg i shorts. Vi skrev august og det var sommer. Nå er ullgenseren med, det er oktober og høst.

Ny sårkontroll på Kalnes. Nå er ulla tatt fram.

Mandag var også dagen vi gikk berserk i Lego-avdelingen i lekebutikken:

I høstferien 2022 kjøpte vi masse Lego

Også ble gapahuken innviet for sesongen. En begivenhetsrik start på høstferien 2022 med andre ord.

I høstferien 2022 gikk startskuddet for sesongen i gapahuken

Teater-tirsdag

Tirsdag var veslebror sin dag. Mens de to store dro til beppemor, satte veslebror og jeg oss på toget. Ja, eller …

Vi mer løp på toget. For første gang siden barneskolen forsov jeg meg! Den klokka som skulle ringe 05.50 vekket ikke meg. I stedet slo jeg opp øya 07.16 og innså at å rekke toget 07.48 skulle holde hardt. Vi bor jo ikke akkurat i gangavstand til togstasjonen heller.

Veslebror på togtur

Da veslebror og jeg omsider satt på toget, priste jeg meg lykkelig for at jeg ikke har det med å sove lenge i utgangspunktet og dermed våknet av meg selv før det var for sent. Jeg innså også hvordan det kunne skje, og fikk sporenstreks endret innstillingene i telefonens «ikke forstyrr». Sånn går det når man skal på radio og klusser med sitt eget tekniske utstyr!

Fikk du ikke med deg at husmora var på radio?

Sjekk ut HER

Veslebror og jeg kom oss da uansett til Oslo og Trikkestallen teater på Torshov. Der så vi på Albert Åberg. Det var en veldig fin forestilling, og selv veslebror satt musestille i tre kvarter uten å si et knyst. De som kjenner ham, vet at det er gode skussmål til skuespillerne!

Vi var på teater med Albert Åberg på Trikkestallen

Vi gikk også på kafé. For de som bor i storbyen skjønner jeg at det ikke er så spesielt. For veslebror var dette stort, og da vi hadde bestilt melkefri kanelbolle og kaffe til meg, begynte jeg nesten å grine da damen i kassa lurte på om vi skulle ha kakao også: «Jammen han trenger jo melkefritt!» forklarte jeg, og viste til veslebror. «Jada, vi har havredrikk!»

Veslebror fikk melkefri kakao og melkefri kanelbolle på kafé Baker Hansen. Høstferien 2022

Og slik gikk det til at veslebror, for første gang, i en alder av 3 ½ år kunne gå på kafé og spise bolle og kakao som hvem som helst. Baker Hansen: Takk skal dere ha!

Den beste dagen i høstferien 2022

Den beste dagen i høstferien 2022 var onsdag!

Høst på Fjellborg. Høstferien 2022

Jeg har skrevet mer om den beste dagen i høstferien 2022.

Se HER

Sånn i tillegg til Lego-lek og husvask, så ble det også tatt igjen en anseelig haug med stryketøy denne dagen. Til da den billigste strøm-dagen siden juli. Da passer vi på!

I høstferien 2022 var strømmen "billig", da gjelder det å minke strykehaugen

Leke-torsdag

Torsdag fikk vi besøk av to av barnehagevennene til veslekæll. Det begynner jo å bli en stund siden barnehagedagene til han som fyller 11 om snaue to uker, men vennskapene står seg.

Det ble mye pølser i høstferien 2022

Ikke dårlig, egentlig, siden ingen av dem går på samme skole. Nå hadde vi dessuten ikke møttes fysisk siden før pandemien, men leken gikk like godt og nok en gang ble det kos i gapahuken. Takk for en hyggelig formiddag.

Veslekæll har hatt besøk tidligere også, han.

Det kan du lese om HER

Fri-fredag

Høstferien 2022 gikk fort. Plutselig var det fredag. Og ny sårkontroll.

Sårkontroll etter at jeg hugget meg selv med øksa
Undersiden av fingeren. Skaden er oppå.

Enda så lei jeg er av ikke å kunne gjøre det jeg vil og heller ikke klare alt sammen heller, så kjenner jeg litt på at jeg faktisk kommer til å savne disse sårkontrollene når jeg en dag er ferdig. Det har liksom blitt hverdagsrutine. Også er de så trivelige, alle sammen som jobber på skadepoliklinikken. Vi er på hils alle sammen nå.

Men, det er noen besøk igjen. Skjønt, det var godt nytt for første gang på en stund på fredag. Infeksjonen jeg fikk påvist for et par uker siden er vekk! Hypergranulasjonsvev kan vi begynne å fjerne og bøyeligheten i fingeren har økt fra 60° til 85° bare siden mandag.

Etter ulykken har jeg måttet trene hardt for å få igjen bøyeligheten I fingeren

Ikke at det har kommet gratis, for det krever benhard trening hver eneste time, men det er framskritt!

Vaffel etter sårkontroll

Fredag dro også veslebror og veslebonden på hyttetur med besteforeldre, mens veslekæll ble igjen hjemme. Han og en kompis hadde planlagt for å sove ute, og det de planlegger gjennomfører de. Tøffe gutter!

Takk for følget, Høstferien 2022

I går opprant dagen med strålende sol og en anelse mindre vind enn de foregående dagene. Vi tilbragte dagen ute, fortsatt med det mål for øyet å klargjøre for vinterens komme.

Husmor i sol

Vi nærmer oss nå. Og med høstferien 2022 snart i historieboka, er det på tide å gjøre seg klar for siste innspurt. Herfra til jul er det ganske så mye av sånt vi gjør hvert år, og uka vi går inn i nå i morgen er den siste uten bestemte mål og frister. Deretter er veslekælls bursdag, og så er det å få klart det som klart skal være til årets griseslakt. Når den er vel overstått, så er advent like om hjørnet. Hei, hvor det går! Her er det ikke tid til å ligge på latsiden.

Gris a.k.a. villagris a.k.a. julemiddag

Flaks, da, at vi nå har hatt ei fin høstferieuke med et aktivitetsnivå akkurat passe lavt til å samle krefter til neste etappe fram mot jul. Slår du følge med oss, her på Fjellborg? Jeg håper det!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

 • Nann Karin

  Jeg liker at du er på bloggen
  . Jeg leser de fleste, men er ikke god til å kommentere. Som oss har dere hatt en allsidig og hyggelig høstferie. Det er fint å lese at man kan ivareta en ferie svært kortreist, men Oslo som lengste reisemål. Tror ikke vi må.reise over hav og land for å ha gode anerledesdager.
  Fin lesing Ha en god uke når nå hverdagen banker på døra igjen.

  • Husmora

   Så hyggelig å høre Nei, jeg er enig med deg. De beste opplevelsene er i nærmiljøet. Godt å høre at ferien deres var fin også!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics