Krydderkake med tyttebær

Krydderkake med tyttebær er ei lun og smakfull kake nå på høsten. Det er liksom litt jul og litt høst i en og samme kake. Bedre kan det vel ikke bli, nå i oktober?

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken.

Bestemorkake

Krydderkake med tyttebær

Krydderkake med tyttebær er ei skikkelig bestemorkake for meg. Det var hos bestemor og bestefar jeg fikk den servert. Bestefars bær og bestemors bakst.

Som barn kunne jeg nok betakke meg for tyttebærene – såpass ærlig må jeg jo være – men nå som jeg er voksen syns jeg liksom det gjør hele kaka. Nå på høsten er krydderkake med tyttebær nesten obligatorisk på kaffebordet her på Fjellborg.

Krydderkake med tyttebær er ei fin dugnadskake

Krydderkake med tyttebær er også ei fin dugnadskake, lik som alle langpannekaker. Da vi fikk tatt opp potetene her litt tidligere i høst, var det nettopp krydderkake med tyttebær som ble servert som kaffekos også. Den forsvant før kaffetermosen ble tom!

Det var først da de allerede var ferdig med sitt andre stykke at ungene kom på at de ikke likte den, for da var det én som kom på å spørre om hva de røde greiene inni kaka var. «Tyttebær» svarte jeg og fikk store øyne til svar. Dét likte de jo ikke! «Jammen dere har jo spist opp kaka?»

Men slapp av. Hvis tyttebær er helt utenkelig å ha i kaka, så kan de sløyfes. Jeg gjorde det da jeg skulle bake bursdagskake til en kjekk kompis jeg har på åtte. Han syns nemlig kaka var så veldig god, og lurte på om jeg kunne bake akkurat sånn til ham da han hadde bursdag nylig. «Men uten tyttebærene», la han raskt til.

Men jeg lover deg: I krydderkake med tyttebær så er det tyttebærene som gjør selve kaka. Takk meg senere. Oppskrifta? Den kommer her:

Krydderkake med tyttebær

Dette trenger du

5 egg
200 gram sukker
75 gram smeltet margarin
2 ½ dl melk
300 gram hvetemel
4 ts bakepulver
5 ts kanel
5 ts kardemomme
Tyttebær

Kaka kan fint lages melkefri. Benytt melkefri margarin og bytt ut melk med havredrikk. Smaken blir den samme.

Hva tyttebærene angår, så bruker jeg aldri noe mål på dette. Jeg tar de bærene jeg har for hånden, være seg det er en neve, mer eller mindre. Det blir liksom ikke feil uansett, men det er jo fint om du i det minste ser at det er bær i røra.

Slik lager du krydderkake med tyttebær

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Tilsett smeltet margarin og melk (havredrikk) og sikt på det tørre.

Vend væsken og det tørre forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

Til slutt vender du tyttebærene inn i røra og har den i ei form på 30 x 40 cm kledt med bakepapir. Stek kaka på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter.

La kaka avkjøle i formen, og dryss et lett lag med melis over før servering.

Mangler du utstyr til bakingen? Eller kanskje kjenner du noen andre som gjør det? Bakeutstyr og utskrift av en god oppskrift er en fin gave til en du er glad i.

Du finner masse kjøkkenutstyr å velge i hos Bakeren og Kokken.

Velbekomme

Krydderkake med tyttebær smaker helt nydelig til kaffepausa nå på høsten. Fin å fryse er den også, så baker du nå og fryser i biter kan du jo ta fram ett når det passer.

Kanskje er dette helga du skal fylle fryseren til «en passende anledning»?

Ta en titt på DENNE oppskriften

Nyt kaffitåren og kakestykket!

Krydderkake med tyttebær

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: