Uka i bilder

Gått unna i svingene

Puh! Endelig søndag kveld. Skjønt endelig og endelig. Når jeg ser i albumet fra snart endte uke, bekrefter den at det har vært ei uke hvor det har gått unna i svingene, og den neste blir ikke stort bedre. Men, la oss først ta en titt på denne, hva?

Hurra for meg

Mandag morgen var det tilbake til vekkerklokke og matpakkesmøring igjen etter en fin vinterferie. Men, det var også bursdagen min! Og apropos at det har gått unna i svingene; åssen jeg har rukket til 36 allerede? Det er meg ei gåte.

Bursdagsintervjuet: Glimt fra 36-årsdagen. Kake i skauen.

Likevel, her er jeg. Og jeg feiret dagen i skauen. Først for meg selv med matpakke, kaffe og et sjokoladekakestykke til dessert etter lunsj.

Bursdagsintervjuet: Glimt fra 36-årsdagen

Deretter med resten av familien, et bål, pølser og kakerester fra selskapet sist søndag.

Veslebror på skautur
Sommerhatt må på når sola skinner, tross alt.

Mellom måltidene fikk jeg dessuten de første frøene i jorda for i år. Dermed hadde jeg egentlig en alle tiders feiring av dagen: Skau, bål, kaffe, kake og jord under neglene? Det kan’te be’re bli!

Gått unna i svingene: Tid for å så

Også avsluttet vi dagen med en skikkelig Barne-TV-kveld. Veslebonden syntes nemlig at jeg burde få lov til å bestemme Barne-TV siden jeg hadde bursdag, og mente det ville passe godt med noe fra jeg var liten:

Pernille og Mr. Nelson

Det endte med to episoder av Atte Katte Noa og én med Pernille og Mr. Nelson, før Vidar Lønn Arnesen rakk å legge et puslespill før det var leggetid.

Gått unna i svingene

Så ser det ut til riktig å ha gått unna i svingene igjen et par dager. Såpass unna at jeg ikke har tatt et eneste bilde. Men, jeg har fått tid til både en korøvelse, flere turer i skauen, månedshandling i Sverige, og litt annet småtterier.

Og jeg har dokumentert det ene øyeblikket da jeg var à jour med oppvaska denne uka.

Jeg er ikke riktig sikker på hva som skjedde, men det har vært en av de ukene hvor én oppvaskmaskin liksom ikke har vært tilstrekkelig. Alt har hopet seg opp og jeg har ryddet og ryddet den kjøkkenbenken for gjeves, har det føltes ut som.

Det er visst bare slik enkelte uker er, og det gjelder særlig de når det har gått unna i svingene i slikt et tempo at vi nesten bare har svingt innom huset på vei mellom.

Veslebror har ordet

Skal uka i bilder presenteres må vi visst også la veslebror få ha ordet denne gang.

Gått unna i svingene: Veslebror har ordet

Han har åpenbart fått tak på mammas telefon og brukt tiden godt før mamma oppdaget det.

Gått unna i svingene: Veslebror har ordet

Jeg har telefonlås, men kameraet kan åpnes lell.

Gått unna i svingene: Veslebror har ordet

Og har det gått unna i svingene for mamma og pappa denne uka, så tyder dokumentasjonen på at veslebror har hatt bedre tid

Gått unna i svingene – og i skauen

Selv om det har gått unna i svingene denne uka, har jeg også denne uka klart å sette av tid til å gå tur.

Gått unna i svingene: Tid til en skautur prioriteres

Det har faktisk kjentes som en livsbetingelse denne uka. En stakket stund som er bare min, og som jeg ikke får nyttet til verken klesvask, matlaging eller hva enn.

Gått unna i svingene: Tid til en skautur prioriteres

Selv om gåturen er regnet inn på gjøremålslista for dagen, så ser jeg det likevel som fritid og koser meg med det.

Gått unna i svingene: Tid til en skautur prioriteres

Ikke minst det som kanskje er siste rest av snø i skauen. Det er noe vakkert med de minkende snøflekkene nå i brytningen mellom årstidene, syns jeg. Det er gode minner og framtidsløfter hånd i hånd.

Helg igjen

Og så ble det helg denne uka også. Det har gått unna i svingene, men vi har hengt med!

I går var det lanseringskonsert med mitt kjære Indre Østfold Gospel Company, og det var moro.

Indre Østfold Gospel Company

Med blandt andre Kim Ofstad og J.C. Vesttun i bandet, og et supergira kor så blir det kjempegøy å lage musikk.

Indre Østfold Gospel Company

Litt pizza ble det også; det var jo tross alt lørdag?

Pizza

Sliten, men glad korist klar for senga etter lang dags arbeid.

Husmora, Camilla Skår

I dag var det på’n igjen. Vi skulle jo helst ha holdt hviledagen hellig, men akkurat denne hviledagen var det såpass godt med kuldegrader at det lot seg gjøre å kjøre ut på jordet til bestefar for å hente tømmeret vårt.

Gått unna i svingene: Vi måtte passe på da det var frost å hente ved

De kuldegradene måtte vi bare benytte, for vi vet ikke når det kommer fler. Vi rakk tre lass før sola tok tak og satte de siste lassene på vent.

Og det var den uka, det. Det har gått unna i svingene, og like unna skal det gå også neste uke. Da gjelder det bare å holde seg fast. Henger du med på Hverdagen på Fjellborg også neste uke? Velkommen skal du være!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics