Uka i bilder

Første skoledag, sensommer og hverdag

Første skoledag, sensommer og hverdag. Det er denne uka kort oppsummert. Litt ferie, litt hverdag og mange fine øyeblikk.

Første skoledag, sensommer og hverdag

Det er lenge siden en søndag har føltes så ekte ut som den i dag. Det er ganske sikkert fordi at det foran oss ligger ei uke full av hverdager. Men, før vi gyver løs på den, så tar vi det sedvanlige tilbakeblikket på uka som har gått – i bilder.

Og uka som har gått har vært som august i seg selv: Et både og, og et skille mellom ferie og hverdag. Første skoledag, sensommer og hverdag i skjønn forening med tre dager ferie og to dager hverdag. Skjønt, er du gris spiller ingen dag noen rolle, muligens, så sant det ikke er slaktedag. Ukas første bilde:

Grisene på Fjellborg

Og det andre:

Første skoledag, sensommer og hverdag.
Sjokoladepudding fra Stor Kokebok i Prosjekt Henriette

Vi måtte begynne pent denne uka. Det gjør man med dessert.

Fart i fossen

Tirsdag var vi turister i egen by. Glomma har jo som kjent gått over sine bredder etter at Hans feide over landet, og verken husbonden eller jeg kan huske maken til vannføring siden storflommen i 1995.

Det er god vannføring i Glomma ved sarpsfossen denne sensommeren

Derfor hadde vi også lyst til å vise barna Sarpsfossen på nært hold. Det er tiår mellom hver gang den er så stor som den har vært denne uka. At det attpåtil skjer på sensommeren er en sensasjon i seg selv.

Det er god vannføring i Glomma ved sarpsfossen denne sensommeren

At alt vannet som går ut i fossen renner forbi hjemme på Fjellborg syntes de at var smått utrolig å tenke på alle tre.

Det er god vannføring i Glomma ved sarpsfossen denne sensommeren

Vi ble stående en stund å se på. Naturkreftene er sterke når de først er i sving, og det er utrolig fascinerende å være vitne til.

Sensommer

Hjemme på Fjellborg er det imidlertid lite som minner om farta i fossen. Her har det vært særdeles stille og rolig denne uka.

I morgen er det første skoledag etter ferien. Fjellborg i kveldssol
Første skoledag, sensommer og hverdag

Noen dager med solskinn har gjort kropp og sinn godt. Sensommeren har lagt seg over oss som et heklet teppe.

I morgen er det første skoledag etter ferien. Solsikke

Jeg har syslet litt ute og litt inne. Mest inne, egentlig, med å vaske sommerferien ut av huset. Tilbake til orden og system. Men litt avkobling fra vaskebøtta har det vært. I drivhuset, for eksempel.

Første skoledag, sensommer og hverdag: Å vanne i drivhuset er en del av hverdagen

Jeg orker ikke tanken! Fikk du med deg innlegget?

Du finner det HER

Første skoledag

Onsdag var det første skoledag etter ferien. Veslekæll og veslebonden begynte i henholdsvis syvende og fjerde klasse. De syntes at det var godt å være tilbake på skolen, der hvor de ser kameratene hver dag.

Veslebror syntes også det var fint at skolen begynte denne uka. Da gikk han nemlig ikke glipp av leking, hverken hjemme eller i barnehagen. For, når ingen er hjemme er det jo ingen å leke med og da kan han like så godt være i barnehagen og leke der.

Første skoledag for noen, og første måltid for andre. Muusi viste ungene matskålene for første gang denne uka, og selv om det enda er litt å gå på hva manerene gjelder, så går opplæringen rette vei.

Kattungene til Muusi spiser mat for første gang

Menneskefolket holdt seg til taco, for det hadde jeg lovet bort som middagsmat første skoledag. En smakfull start på den første av mange hverdager.

Første skoledag, sensommer og hverdag: Taco

Første skoledag, sensommer og hverdag

Første skoledag, sensommer og hverdag. Hverdag betyr også arbeid i drivhuset. Ja, eller nå handler det snarere om å hente lønnen sin for tidligere utført arbeid.

Jeg er rik som kan sanke mat selv. Agurker og tomater

Jeg har ikke veid underveis, men er spent på hvor mange kilo tomater jeg har høstet når den siste er hentet inn. Enn så lenge legger jeg dem i fryseren. Når alt er høstet skal jeg koke tomatsaus på hele slanten og hermetisere.

Jeg er rik som kan sanke mat selv. Agurker og tomater

Kantareller har jeg også funnet denne uka. Av den solide soppkurven, kan du se at de ble funnet på ren, skjær slump og tilfeldighet. Det er de morsomste soppturene!

Første skoledag, sensommer og hverdag: Kantareller

Det er slettes ikke første gang jeg plukker sopp i klær.

Se bare HER

Søndag

Ja, det har vært ei uke med alt. Ferie, første skoledag, sensommer og hverdag. I dag etter frokost dro veslebror og husbonden avgårde. Førstnevnte for å besøke og overnatte hos tante i Oslo, sistnevnte på jobb. Ingen av dem kommer hjem før i morgen.

Storebrødrene og jeg nyttet anledningen til å spise middag ute i dag. Det er langt mellom anledningene, men i dag var det så hyggelig med litt ekstra tid med de to store uten andre distraksjoner.

Middag på Egon

I morgen er det på’n igjen. Høstsemesterets første hele uke etter ferien. Vi føler oss klare, og så får vi se hva uka byr på. Kanskje en morgen til med denne utsikten å våkne til?

Utsikt til skauen fra hengekøya

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics