Uka i bilder

Symaskin og skautur og skumle saker

Nok ei uke er over, og den kan i ord kort oppsummeres i symaskin og skautur og skumle saker. Men i bilder? La oss ta en titt.

Symaskin

Mandag var det meldt dårlig vær, og jeg hadde bestemt meg for å begynne uka sammen med symaskinen. Det er ikke en favorittaktivitet, men å lappe klær er likevel ikke noe jeg kommer unna i en familie på fem.

Stoppe sokker er en enkel jobb når man kan bruke symaskin

Etter et par timer ved maskinen så jeg imidlertid bunnen på lappehaugkurven. Det er det sikkert et par år siden sist jeg gjorde, og jeg skal innrømme at jeg slapp løs et lite jubelrop.

For en tid tilbake arvet jeg en symaskin. Det gjorde underverker for lappehaugen.

Les mer HER

Ikke bare hadde jeg stoppet en ufattelig mengde med sokker, men jeg hadde også skiftet glidelås i to skjørt. Ny, vill jubel.

Jeg har ny symaskin og har endelig fått skiftet glidelås i to skjørt

Jeg hadde også klart å forvandle ei joggebukse med ei stor flenge i benet til shorts. Enten så passer den neste sommer, eller så har jeg kastet bort et par meter sytråd. Fornøyd med resultatet ble jeg uansett.

Omsøm fra joggebukse til shorts

Skautur

Været var imidlertid ikke verre mandag enn at jeg tok med meg lunsjen ut.

Skautur med lunsj og kaffe

Det var kan hende det beste jeg gjorde for meg selv hele uka. Det gjør alltid godt med med en skautur, og enda bedre blir den med matpakke og kaffe.

Å sitte der, oppe på høyden, å bare være litt …

Skautur

Jeg bestemte meg for å gjøre mer av dét framover, og hadde et mål om hver dag denne uka.

Skauen

Jeg tyr ofte til skauen for hvile.

Bli med på den lange åsen HER

Det gikk fint på tirsdag, og siden kom onsdag og torsdag og syke barn, og så ble det med mandag og tirsdag, men skauen er der fortsatt.

Skauen

Tur på kirkegården

Det har liksom godt litt på hæla her hele uka, syns jeg. Da var det godt på torsdag ikke å ha større bry med middagen enn å bake noen muffins til dessert. Veslebror og jeg var nemlig bedt på middag hos en liten venn av ham.

Muffins

Det var en koselig ettermiddag, og godt å komme hjem til helgevasket hus var det også. For en rolig fredags skyld tok jeg skurefilla en dag før tiden, og fint var det, for fredag ønsket veslebror seg fri.

Det fikk han, og han var veldig så fornøyd med at vi skulle i butikken å kjøpe halloween-godter. Det er jo tiden for skumle saker, og kan hende var det nettopp det som inspirerte gutten til å ville besøke kirkegården også?

Veslebror på kirkegården

Han lurte nemlig veldig på om vi kjente noen som lå der, og siden vi gjorde det så ville han gjerne se.

Skumle saker

Og apropos skumle saker, så har det blitt litt skummelt på Fjellborg denne uka også. Vi har skåret ut gresskar og satt ut.

Lørdag med veslebror: Vi har pyntet til halloween med utskåret gresskar og kråka

Jeg har også funnet fram det lille vi har av halloween-pynt.

Å puslerusle er å ha tid til å pynte hjemme. Henge opp hjemmelaget halloween-pynt for eksempel. Her en flaggermus laget av dorull.

De to store gjorde stor fangst da de var på den årlige runden i bygda i går ettermiddag, mens veslebror og jeg var fornøyd med det vi hadde kjøpt dagen i forveien.

Lørdag med veslebror og lørdagsgodterier i halloween-bøtta. Skumle saker

Halloween er jo ikke før på tirsdag, men her i bygda har vi våre egne regler. Dermed er vi liksom lagt på vei ferdig med hele greia når denne uka nå er over.

Ukeslutt

Ja, for nå er uka over. Den med symaskin og skautur og skumle saker. Jeg fikk sneket inn en siste lille skautur i dag også, men uten matpakke.

Liten topptur

Jeg tok en tur opp til toppen vår og ned igjen, bare for å lufte meg litt.

Husmora på skautur

Ellers har planene om å puslerusle i helga holdt vann. I går var vi ute nesten hele dagen, veslebror og jeg. I dag har jeg ryddet litt i enda en fryser, hatt i gang et par vaskemaskiner, småryddet litt her og der, …

Lurer du på hva det er å puslerusle?

Ta en titt HER
Lørdag med veslebror som har matet hønene

Husbonden er hjemme igjen, den håpløse klokka er stilt og et eller annet sted ligger det krefter og venter på ei ny uke. Denne har vært fin, og det satser vi på at neste blir også, med slakting og det hele.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics