Uka i bilder

Festuke ved veis ende

Det er søndag kveld, og bak oss legger vi ei skikkelig festuke. Vi blar i albumet og ser festuka i bilder.

På’n igjen

Mandag morgen skal jeg innrømme at det var tungt å komme i gang. Vi våknet til et iskaldt hus, med ferien fortsatt klart i minne og en haug av gjøremål på lista.

Nattefrost

I slik en stund er det én ting å gjøre: Legge i ovnen og så komme seg i gang.

Fyr i ovnen

Jeg begynte med å vekke surdeigsstarteren. Den hadde også hatt ferie.

Surdeigsstarter

Siden var det bare å komme seg videre på gjøremålslista.

Purreløk

Selv om selve festen har vært i helga, med en snart tolvåring i hus, så har liksom hele uka vært ei festuke siden flere og flere viktige oppgaver før vinteren har blitt fullført.

Purreløk klar for fryseren

Selv noe så smått som at purreløken har kommet i hus har vært verdt et hurra, for det ligger en smakfull ingrediens til mange deilige retter i fryseren nå – helt ureist!

Festuke i matveien

Det har i det hele tatt vært ei festuke i matveien denne uka. Jeg jubler jo litt, når to kilo gulrøtter med passelig ugrei form blir til tre deilige gulrotkaker!

Rare gulrøtter

Nå ligger de i fryseren, på lur til en passende anledning. Jeg tipper den første dukker opp om drøye to uker; da skal vi slakte grisene og trenger litt å styrke oss på sammen med kaffi’n mellom slagene.

Festuke: Gulrotkake

Også honningen var omsider tappeklar denne uka. Apropos fest! Det er en dag vi har ventet lenge på, kan jeg fortelle. Deilig, passelig rørt sommerhonning.

Festuke: Sommerhonningen er tappet

Hele 180 glass tappet vi, og jeg må alltid klype meg litt i armen når tappejobben er gjort. Tenk at jeg, sammen med biene, har produsert så fin mat!

Sommerhonningen har vi til salgs.

Se HER for mer informasjon

Og når vi snakker om ei festuke i matveien, så kommer vi heller ikke utenom de benløse fuglene, altså. Ukas beste middag!

Benløse fugler på menyen i Prosjekt Henriette

De benløse fuglene var denne ukas Prosjekt Henriette.

Les mer og få oppskrift HER

Finale i festuka

Ja, det har vært ei festuke. Kanskje særlig fordi mye av tiden har gått med til festforberedelser før veslekælls tolvårsdag.

Bursdagsfeiring krever kakebaking. Her: Brownie

Han fyller ikke før på onsdag, men feiringen har vi tatt i helga, tre dager til ende.

Å forberede til fest er mye arbeid, men utrolig koselig.

Ta del i kulissene HER

Vi har konsumert pinlig store mengder av både godterier og kaker.

Festuke: Vi har feiret bursdagen til veslekæll. Godterier hører med.

Vi følte det som om vi trillet ut av høstferien, og det føles som om vi triller enda!

Festuke: Muffins

Helgas festligheter har liksom blitt selve finalen på ei fin festuke. Nå har uka absolutt hatt sin del av hverdager, men det er med et jubelbrus jeg har fullført en del oppgaver – om så bare for meg selv.

Festuke: Sjokoladekake

Ikke alt er en selvfølge. Verken å få påbegynt eller og fullført. Jeg skal innrømme at jeg er rimelig pumpa i kveld etter ei uke med mye indre stress, men vi kom vel i mål med alt. Mat er høstet, konservert og lagret. Bursdag er feiret, og jammen fikk jeg ikke byttet ut sommerblomstene i kassa mi med noe mer passende for årstiden også:

Det er plantet for høst og vinter i kassa

Ei fin festuke er ved veis ende, og i morra er det på’n igjen. Den er proppfull med aktiviteter på Fjellborg, men jeg gleder meg til alt, for det er de tingene jeg liker best å holde på med. Bli med, da!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics