Uka i bilder

Drømmeuke

Denne uka har vært nesten alt jeg kunne ønske meg. Rett og slett en drømmeuke, og det har ingenting med to besøk på Jula å gjøre.

En uke uten planer

Har du tittet innom Hverdagen på Fjellborg denne uka, har du kanskje fått med deg at dette var en uke uten noen planer i kalenderen? Rett og slett en drømmeuke for en Ludvig som meg.

Etter en i overkant hektisk høst var det akkurat det jeg trengte for å komme litt ovenpå igjen.

Ingen planer i kalenderen var helt bevisst.

Les mer HER

Men, ingen planer i kalenderen var på ingen måte det samme som en uke uten gjøremål! Jeg har slettes ikke hatt anledning til å kjede meg. Mandag startet jeg her:

Drømmehus startet på Jula. Ikke for at det i seg selv var en drøm, men må man, så må man.

Og dermed hadde jeg i grunnen skaffet til veie et par prosjekter for uka.

Middag i gapahuken

Det ene var å få opp lyslenker ute. En i gapahuken hang allerede oppe, men guttene og jeg fikk raskt blod på tann da vi så hvor koselig det ble. Nå vil vi ha lyslenker overalt!

En drømmehus har plass til middag i gapahuken

Ja, for denne uka tok vi en ettermiddag i gapahuken, veslekæll, veslebror og jeg. Det var bare vi som var hjemme, og vi hadde lyst på pølser. Båling i gapahuken hører hjemme i en drømmeuke, ikke sant?

En drømmehus har plass til at vi spiser middag i gapahuken. Bålpølser er de beste.

Og det er da det er så kjekt med flinke speidergutter i familien, for mamma måtte ikke løfte en finger for verken bål eller pølser. Den biffen fikset veslekæll!

Fullførte prosjekter

Med ingen avtaler i kalenderen var det tid for å fullføre en del halvferdige prosjekter. Én ting var adventskalenderen til ungene; den har jeg kost meg med å gjøre ferdig.

Men, det har jeg også med oldemors broderier. De har ligget halvferdige i en evighet (sånn på ekte), men denne uka fikk jeg kantebånd på!

Oldemors broderier har fåttmkantbånd på

Og de aller siste stingene kom på plass. Lite føles så godt som å fullføre et påbegynt arbeide som i en stund har hengt over en, og dette ble liksom prikken over i-en i det som endte med å bli en drømmeuke.

Duk med store korssting

Oldemors broderier fikk sitt eget innlegg på onsdag.

Du finner det HER

Også en hel del andre småtterier er gjort, men vet du? Ikke et eneste ett av prosjektene er dokumentert i bilder!

En drømmeuke er å ha tid

Det er mye fordi telefonen har ligget så å si ubrukt denne uka. Jeg skal fortelle mer i morgen, men det kom som en helt naturlig følge av en tom kalender.

Jeg har kjent det på overskuddet også, hvordan det stadig ble mer for hver dag og ikke mindre. For meg er det virkelig en drømmeuke å ha lite på tapetet, for det gir meg tid til det jeg virkelig vil.

Drømmeuke: Veslebror på spennende skautur

Ikke sånn å forstå at korøvelser, for eksempel, ikke er noe jeg verdsetter, men det å innimellom slippe å følge opp noe mer enn det som er innenfor en armlengdes avstand, liksom ….

Veslebror tar en titt under en veltet furu.

Det gir rom for en hyggelig skautur med veslebror, for eksempel. Den får meg fortsatt til å smile, et par dager senere. Ikke hastverk for å rekke noe, bare masse tid til å … ta seg tid.

Vil du bli med på oppdagelsesferd?

Trykk HER

Flere drømmeuker

Sånne stunder har gjort uka så god. Ja, det har rett og slett vært en skikkelig drømmeuke. Jeg har vært koblet på, men likevel ikke. Batteriene er ladet og har gjort meg klar for neste uke. Det er ikke akkurat en drømmeuke, men den blir fin den også. Den bare krever litt mer koordinering og energi.

En drømmeuke. Her er kjlkkenet vårt, og sokrates som hviler foran vedkomfyren

Nå er det søndag kveld, og jeg sitter her med en følelse av å være à jour og å ha kontroll. Det er mer enn jeg følte for en uke siden. Og jeg har bestemt meg for én ting: Mer av dette!

Tent lys på bordet og en kvast med enerbær. Naturen får komme inn året rundt.

Jeg vil ha flere uker hvor jeg setter av tid til å ha tid, rett og slett fordi det gjorde så godt. Ikke tror jeg familien her led under det heller, for jeg har ikke sagt nei til noe; bare ikke ja.

Uka i bilder avslutter jeg med skumnisseleirbålet til veslebonden. Det var bare han og jeg her til lørdagskosen i går, og inspirert av helgens speidertur var det klart at det ble leirbål i godteskåla. Litt leit med de skumnissene, forresten, for de bare ramlet opp i kurven på Jula på mandag. Jeg vet ikke helt hva som skjedde …

Veslebonden har laget leirbål til skumnissene i godteskåla

Men, nå er både nissene og bålet spist, og vi er klare for ei ny uke. Jeg håper du vil henge med oss videre inn i den også.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics