Uka i bilder

Den første uka i 2023

Er det lov å si «endelig i mål»? Selv for ei husmor? Den første uka i 2023 har vært temmelig seig, altså. 2023 kom ikke med silkehansker da det sendte oss rett ut på en femdagers, rett etter en sjudagers på sofaen!

Den første uka i 2023

Men! Nå er vi her! Vi har kommet oss gjennom den første uka i 2023 med hverdager, og for det gir jeg meg selv en klapp på skulderen.

Den første uka i 2023 bød på mye kaffe

Torsdag morgen kjentes det faktisk ut som om jeg aller mest trengte en skulder å gråte på i stedet da klokka ringte. Jeg trodde mandag skulle bli tøff, men den var ingenting mot årets første torsdag!

For all del; jeg skal ikke bare låte og bære meg over den første uka i 2023, altså. Fem hverdager er fem dager å sette pris på, og at jeg er mest glad i hverdager er ingen hemmelighet. Det bare føltes som om juleferien var så kort denne gangen.

Den første uka i 2023 og årets første fredagspizza
Årets første fredagspizza

Fart etter forhold

Ikke desto mindre er vi i gang. Den første uka i 2023 har vært temmelig lik de fleste andre uker med barnehage, skole, jobb og husarbeid. Også har farten vært tilpasset forholdene litt på ettermiddagen; vi har tatt det pent. Ingen fulle avtalebøker og det har fortsatt vært innafor å sløve på sofaen etter middag uten at alt man skulle ha gjort har plaget samvittigheten.

Den første uka i 2023 tok vi det med ro. Både mennesker og puser.

Jeg har satt meg noen mål for 2023

Du finner dem HER

For egen del har jeg brukt mye tid den første uka i 2023 til å godsnakke med meg selv. Det har liksom føltes litt nødvendig for å komme skikkelig i gang igjen. Ikke minst med middagslagingen. Jeg slapp billig unna i desember, men nå måtte mor til pers!

Kladd for januar: Vi skal spise det vi har. I dag hadde vi kålrotstappe og salt svineknoke. Deilig husmannskost.

Ut på tur, aldri sur

Om det har vært en dyd av nødvendighet eller også en belønning er jeg neimen ikke sikker på, men jeg har også vært nøye på å få meg en tur ut hver dag. Akkurat dét er ikke forbeholdt bare den første uka i 2023, men er noe jeg har godt av hver dag. Det gjør rett og slett underverker for humøret!

Været er det ikke så nøye med. Strengt tatt er jeg skrudd sammen på en slik merkelig måte, at jo mer ruskevær det er, dess bedre liker jeg meg ute. Også i snøvær:

Når du insisterer på litt frisk luft hver dag

Og snøvær har vi såmenn hatt her i Østfoldskauaene denne uka!

Den første uka i 2023 bød på mye snø

Så kan du jo gjette hva slags vær vi har i dag … Hint: Østfold.

Snø, snø og mer snø

Innlegget finner du HER

I mål med den første uka i 2023

Og med det er vel den første uka i 2023 langt på vei oppsummert. Ingen store utskeielser i noen retning. Kun overlevelse. Og mye vær. Og katter som syns at skolisser er hysterisk festlig!

Den første uka i 2023: Skolisser er gøy

Nå nyter vi siste rest av søndag og helg, og gjør oss klare for å gyve løs på uke 2.

Har du hatt en første uke i 2023?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics