Vinter på Fjellborg

Snø, snø og enda mer snø

Du og du for et vær vi har hatt her på vår kant av Østfold noen dager! Snø, vind og atter snø – og alt er meldt å regne bort igjen. Da gjelder det å nyte det mens man kan.

Snø og frisk luft

Og deg gjør jeg! Selv om husbonden, som satt på kontoret i andre etasje, lurte på hva i alle dager som foregikk da jeg i formiddag lukket opp døra og skrek til. Jeg er ikke helt vant til at snøen blåser inn i huset (og på meg) når jeg åpner døra.

Også er det klart at det har sin pris når en insisterer på litt frisk luft hver dag …

Når du insisterer på litt frisk luft hver dag

Men, bryr jeg meg?

Naturen er sjef

Nei, ikke egentlig. For jeg liker dette været, og tar heller ti dager med snøføyke fra alle kanter enn én med tredve varmegrader og vindstille. Når som helst!

Det rusker godt rundt veggene om dagen

Jeg syns snø er både morsomt og vakkert, og fryder meg over alle de små underverkene som kommer virvlende ned fra den høye himmel.

Snø, snø og mer snø

Naturen tvinger oss til ro når den pakker rundt oss slik, og innimellom trenger vi kanskje at noen sier fra? «Se her, ta deg nå en kaffekopp og sitt ned. Hvile.»

Snømåking

For hvile har man sannelig fortjent etter en tur ut i dette været, og i sær om man har måttet skuffe snø!

Snø, snø og mer snø

Jeg velger å se på det som en ypperlig anledning til hverdagsaktivitet framfor noe å bli irritert av. Snøen må likefullt vekk, og det er skuffet stier overalt over tomta hvor vi må uansett hva været innbyr til. Hønsehuset, for eksempel.

Fredag

Egentlig burde jo filleryene fått seg en skikkelig vintervask også, men da hadde jeg vel ikke funnet dem igjen før ut i neste uke en gang. De hadde snødd ned!

Rister filleryene i snøen

Dermed ble det med risting i dag også. For fredagsvasken ble tatt selv om snøen vrimlet ute. Det satt litt langt inne å sette i gang i morges, men etter ei full uke med hverdager trengtes der absolutt.

Snø på Østfold-vis

Nå er det kveld. Foran ovnen henger boblebukse på boblebukse og et utall par votter ligget til tørk. Om vi får brukt dem igjen i morgen gjenstår og se, for da er det i sedvanlig Østfold-stil meldt regn igjen. For etter snø kommer regn.

Fjellborg er dekket av snø

Synd, i grunnen, for det ville vært fint for ungene å ha litt å drive med ute i de grå vintermånedene. Men, så skal de på juletrefest i helga, og kanskje tar vi oss en tur på museet i byen også, om veiene tillater det. Helga blir med andre ord bra, uansett vær!

Snø, snø og mer snø

Det håper jeg din blir også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics