Sommer på Fjellborg

Ønskedrømmen juli

Juli ligger bak oss. Ønskedrømmen juli, hvor dager på stranda og eimen av solkrem er alt man higer etter. Fikk vi våre drømmers ønsker oppfylt? Nei.

Ønskedrømmen juli

Så ble det august. Sommerens lørdag og ønskedrømmen juli, ligger bak oss. Jeg vet neimen ikke om jeg skal le eller gråte. Omtrent en hver (mor) jeg har snakket med de siste ukene har sagt det samme.

Juli! Vi skulle på stranda hver dag. Ligge i skyggen av et tre og sløve med en bok. Sove ute. Grille.

Husmora Det var jo ikke slik det skulle bli

Sett i retrospektiv så har ikke måneden blitt så aller verst, altså. Den har bare ikke blitt alt vi ønsket oss og drømte om.

Fullmåne i julinatt

I begynnelsen av juli skrev jeg en kladd for måneden.

Du finner den HER

Det finnes ikke dårlig vær

Vinteren gjennom er vi nordmenn flinke til å minne oss selv på at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlig klær. Klær er det liksom ingen som snakker om sommerstid. Bortsett fra når vi fryser, da.

Men når det ikke har vært mer enn én skarve stranddag i hele juli, så stiller man jo spørsmål ved det man tenker at er etablerte sannheter. Ja, det er pannebånd i juli:

Husmora i skauen. Camilla Skår

Nå klager jeg på ingen måte over regnet vi har fått, for det var sårt tiltrengt på alle måter. Det bare hadde vært hyggelig med litt flere dager på stranda, liksom. Det ble med ønskedrømmen i år. I alle fall i juli.

Mye annet gøy

Dog skal det sies at selv om ikke hele ønskedrømmen juli gikk i oppfyllelse, så hendte det mye annet fint!

Vi har vært på museum. To ganger, til og med.

Dyr du skulle ønske ikke fantes på Borgarsyssel museum

Vi har grillet. I alle fall den siste uka. Ikke for at det var strålende sol, men det var i det minste opphold. Det gav anledning til opptil flere spontane grillmiddager. Så godt!

Ungene har hatt overnattingsgjester i hagen. Det var ikke alle netter som var like godt egnet for hengekøyeliv, men de slo opp teltet og hadde hver sin natt med hver sin gjest.

Hold ut: Telt i hagen med utsikt mot Glomma

Boller fikk de imidlertid ikke. Det var ikke for at det ikke var tid til å bake dem, men det var så mye annet godt på bordet gjennom juli at det likevel ble mer enn nok.

Kaffebesøk med kaffe, vafler og honningsnurrer

Men, jeg har lest. Ikke en time i strekk utendørs, men jeg har vel ikke mindre enn fire bøker i omløp om dagen.

Feriefri også fra skjerm. En god bok ved bassenget.

Ønskedrømmen juli

I julikladden stod det også at jeg ville plukke markblomster. Der stod ønskedrømmen juli i stil med virkeligheten!

Blomster, regninger og horn

Utover sommeren er det mye som er på hell, men markblomster finnes der alltid. Hver dag, juli igjennom, har det stått minst én vase med markblomster i huset. Gjerne opptil flere, for jeg har en liten pjokk som elsker å plukke blomster til mamma’n sin.

Ønskedrømmene ble også oppfylt for alle i familien som ønsket å tilbringe tid med venner i juli. Alle har vi fått møte noen vi setter litt ekstra pris på av de menneskene vi har valgt inn i livene våre. Det er gode sommerminner å ta med seg videre.

Den femte ferieuka: Veslebror pynter muffins før han får besøk

Hverdagene i juli

Hverdagene ble kanskje litt flere enn vi hadde sett for oss. Når stranddagene ble med ønskedrømmen, så ble det mer tid til hverdag. Ikke slik å forstå at det ble prioritert over kos og ferieaktiviteter, men det ble kort og godt mer tid til det.

Litt å pusle med i kjøkkenhagen etter noen dager feriefri

Ungene merket riktignok ikke så mye til det. De var med venner eller på hyttetur med besteforeldrene da vi voksne gjorde hverdag.

Jeg kom aldri så langt at jeg fikk hyppet potetene slik jeg hadde tenkt, men det var også det eneste på lista jeg ikke rakk å krysse ut. Men jeg har plukket bær:

Energiske dager: Bærhøsten er i gang. Rips plukkes.

Og høstet honning:

Honninghøsten i fokus: Skattekasse som settes på over bitømmerbrett

Røringen av den er jeg ennå ikke i mål med, men det er det strengt tatt honningtrekket som avgjør og ikke kalenderen.

Vil du lese mer fra honninghøsten?

Da kan du ta en titt HER

Ønskedrømmen juli i drivhuset

Var det på ett punkt ønskedrømmen juli slo til 100 %, så var det i drivhuset. Der leverte juli langt over forventningene, og sommeren fortsetter å gi.

Å vente på at alt i drivhuset blir modent er en tålmodighetsprøve

Det er den reneste jungel der inne! Krydderurtene er allerede høstet og tørket en runde:

Slik tørker du krydderurter

Fikk du med deg min lille guide til hvordan tørke krydderurter?

Du finner den HER

Agurker har jeg plukket flere av enn jeg har klart å telle:

Tomatene begynner også å bli modne, og vi gleder oss over alt som er å høste og spise.

Tålmodighetsprøven: Å vente på at tomatene i drivhuset blir modne

Takk for i år, juli

Juli, sommerens lørdag. Det ble ikke helt som forventet, men det ble veldig bra likevel. Vi har vært litt lei oss fordi det ikke ble så mye bading som vi hadde håpet på, men vi har likefullt samlet mange gode opplevelser som er nedskrevet i sommerens minnebok.

Den femte ferieuka: Veslebonden på ælva i Tunejolla Det var jo ikke slik det skulle bli

Som jeg skrev i julikladden så skulle også høsten planlegges, og det har jeg så smått gjort. Men, ennå er det en hel måned igjen av sommeren.

Blåbærtur, plukke blåbær

Og – ønskedrømmen juli lever videre, for det er så rart med det når det gjelder sommer: Aldri samler vi så godt på de gode minnene som da. Regnværsdagene glemmes, og igjen sitter vi med (den ene dagen på) stranda, grillmat og vakre markblomster. Juli, du var faktisk helt ålreit!

Den femte ferieuka: Veslebror på stranda

Var din juli det?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics