Uncategorized

På ferie – endelig

Endelig er vi på ferie! Vi har gledet oss lenge, til både bading, leking og ikke minst å bruke julegava fra i fjor.

Endelig på ferie

I dag var endelig dagen her! Alle har ventet, og kanskje veslebror i sær, for han har snakket om ferie med campingvogna siden vi kom hjem fra Sørlandet i fjor. Nå, endelig! Nå er vi på ferie!

Etter en uke med forberedelser, panikkhøsting og pakking var vi i formiddag omsider klare til å forlate Fjellborg for en stakket stund og sette kursen mot det blide Sørland igjen.

Jeg skriver «igjen», for vi var der i fjor også. Det høres kanskje kjedelig ut å gjøre det samme hvert år, men selv om vi har mange steder på ønskelista vår, så er det også noe med forventningene til hva som er ferie. Da kommer vi ikke helt unna Skottevik Feriesenter i denne familien, altså.

Jeg tilbragte mange av mine sommerferier som barn her. Husbonden og jeg var her også noen ganger før vi fikk barn, og jeg har helt mistet tellinga etter at barna kom til. Det er hit vi vil! Til lekeplassene, brygga, krabbene, badebassenget og kiosken.

Bade!

Badebassenget er kanskje det ungene gleder seg aller mest til denne uka. Forhåpentligvis blir det noen dager med gløtt av sol som gjør det mulig. Ikke for det, et sitat av Pippi som jeg så forleden dag hadde en stor grad av lærdom i seg:

«Pippi gick i sin trädgård og vattnade de fattiga blommor som ännu fanns kvar med en rostig gammal vattenkanna. Eftersom regnet just den dan forsade ned från himlen, så sa Tommy til Pippi att det väl ändå var bra onödigt. «Jo, det kan du säga», sa Pippi förtrytsamt. «Men har jag lägat hela natten och glatt mej åt att få gå upp och vattna, så låter jag inte hindra mej av lite regn, skriv upp det!»

Vi skal nok bade uansett, tror jeg!

Jeg gleder meg også til å bade, men kanskje enda mer til ikke å skulle noe. Bare la dagene gå og humla suse. Rusle til campingkiosken for å kjøpe ferske rundstykker hver morgen, for eksempel. Det er sånn luksus vi unner oss når vi er på ferie.

Julegava skal brukes

At ikke vi skal noen ting er forresten en løgn. Det er nemlig én ting vi skal mens vi er på ferie, og som vi har sett fram til siden jul: Vi skal på Kaptein Sabeltann-forestilling!

Guttene fikk hver sin billett i julegave av oss til jul, og onsdag kveld er det endelig tid for Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet!

Det er første gang de skal på kveldsforestillingen, og både ungene og vi voksne gleder oss veldig. Også er vi litt spent også, for hvordan blir det egentlig å skulle være våken nesten på natta?

På ferie

Ja, det er mye å glede seg og se fram til i uka som ligger foran oss. Vi skal selvsagt en tur i Dyreparken også. Det passer veslebror på fire såvel som storebrødrene på ni og nesten tolv. Og oss voksne.

I fjor skrev jeg et innlegg om prisene i Dyreparken, og det at jeg syns de er innafor.

Du finner innlegget HER

Vi skal bade, fiske krabber, gå på oppdagelsesferd i fjæra, spise is, spille minigolf, leke, lese, grille og spille spill. Og sikkert masse annet også, som vi ikke vet hva er enda.

Været er ikke meldt som best, men vi skal ha en fin ferie likevel. En hel uke med fri og masse tid til å være sammen uten alle de ytre faktorene som tar av tiden hjemme. Om ikke vi nødvendigvis har været på vår side, så har vi tiden, og det gleder vi oss over.

Nå er campingvogna plassert og forteltet satt opp. Den første av mange is er spist og nå skal vi bare nyte. Nyte endelig å være på ferie igjen.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics