Livstanker

Julikladden er klar

Jeg er ikke helt fortrolig med at vi allerede er kommet så langt som til juli. Likevel, her er vi, og det er tid for julikladd. Juli, hva byr du meg?

Allerede i gang

Når julikladden skrives er juli allerede godt i gang. Det ville derfor være ørlite grann juks å nevne campingturen måneden startet med. Men, fem dager av 31 utgjør bare knapt en sjettedel, så det er nok å rable ned av håp og ønsker for sommermåned nummer to.

Husmora på Fjellborg med markjordbær

Og det er når jeg tenker over det faktum at vi er ti dager unna å være halvveis gjennom sommeren (!) at jeg lurer litt på hvordan i alle dager jeg skal gripe dette fatt. I mitt hode er vi liksom fortsatt bare i forberedelsene til sommeren!

«Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det har selve livet», skal noen ha sagt. Vipps så viste det seg at det gjaldt sommeren også. Derfor er det best bare å gripe tyren ved hornene og sommeren fatt. Julikladden, vær så god!

Julikladd

Å skulle skrive en julikladd, i en måned tom for planer og åpen for påfunn, er heller vanskelig. Likevel gjør vi et forsøk. I juli vil jeg …

… bade!
… ha overnattingsfest utendørs med ungene.
… besøke minst ett museum.
… ligge på verandaen og sløve med en bok. I alle fall i én time.
… lukte solkrem.
… plukke markblomster.
… grille. Det har regnet tilstrekkelig til at det er trygt igjen.
… henge med venner.
… bake boller og servere ungene og vennene deres.

Besværlig uke til tross, så har det vært hyggelig også. Hengekøyenetter for eksempel. Julikladd

Det er da noe å ønske seg for juli det?

Litt hverdag

I julikladden må det nok også være plass til litt mer enn bare fryd og glede. Ja, ikke at arbeidet som kreves ikke er noen av delene, men det er likefullt noe som må gjøres. Og i juli må jeg …

… plukke bær. Verdens hyggeligste sommerjobb, da, heldigvis.
… slynge honning.
… røre honning.
… hyppe poteter (det skulle nemlig vært gjort allerede i juni).
… stelle i drivhuset.

Og i drivhuset blir det nok litt å høste også i juli. Det gledes! Såpass at det knapt kan kalles arbeid, men det er nå engang en del av hverdagen og sjølbergingslivet.

Birøkt: Tavler og sommerhonning. Å være fersk birøkter. Julikladd

Å plukke bringebær er absolutt en hyggelig del av sommeren.

Se bare HER

Julikladd

I julikladden min ligger det også å lage en kladd for høsten. Du synes kanskje det er å drepe gleden ved sommer? For meg handler det om å finne roen. Har jeg oversikt over det som kommer, slapper jeg mer av.

Dessuten, når vi kommer hjem fra ferieturen mot midten av august, så er vi så nærme skolestart og hverdag-hverdag at det er lett å havne bakpå om ikke jeg er litt offensiv nå.

Og jeg koser meg med det! Høsten er min favorittårstid, og selv om jeg gleder meg veldig over sommeren nå, så er det fint å ha noe å se fram til også nå de fine sommerdagene er over.

For meg er planlegging et viktig verktøy for å energiøkonomisere.

Les mer om det HER

Hver dag for seg

Det er juli. Sommer, sol og slaraffenliv. Jeg vil ha mest av det. Da får hver dag ha nok med sin egen plage, og planene er der etter.

Premie etter ei arbeidsom uke: Kaffe og kvikklunsj på verandaen.

Noen større målsettinger utover ren livsglede har jeg ikke. Ikke i junikladden. Det er mer enn nok tid til slikt siden.

Så får vi se hvor vi ender. Hva juli hadde å by, når julikladden om noen uker skal inn i livets stilebok med alle sine korreksjoner og små gleder.

Hva tror du din juli bringer?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics