Hverdagsbetraktninger

En fin mandag etter ferien

Etter en fin uke på ferie så skulle man kanskje tro at mandagen derpå kom som et brak på en enkel stakkar. Det gjorde den heldigvis ikke. Det har vært en fin mandag etter ferien.

God start på en fin mandag

Jeg våknet allerede litt over sju. På mirakuløst vis klarte jeg å liste meg over knirkende golvplanker og ned i stua uten å vekke en sjel. Jeg gav kaffemaskinen et lengselsfullt blikk på veien, men bestemte meg for at noen minutter i fullstendig alensomhet var mer verdt enn en kaffitår akkurat da. Vi har tross alt levd fem mennesker i ei campingvogn i en hel uke.

Et anstrøk av høst traff meg i det jeg satte meg til rette i sofakroken under pleddet. I fanget hadde jeg ei bok jeg begynte på tidligere i uka. Ute hadde regnet begynt å piske mot ruta, og det var i det hele tatt lite som minnet om en sensommermorgen.

En fin mandag som startet med å lese i en bok

Det ble en fin start på en fin mandag. Da veslebonden kom tuslende ned et kapittel senere, lovte jeg meg selv å gi meg selv flere slike gode morgener når høsten virkelig kommer også. Det er jo lov å leve i håpet.

Ønskedrømmen kan ingen ta fra deg, sies det.

Les om julimåned på Fjellborg HER

Etter den søte kløe

Men, det er klart; etter den søte kløe kommer den sure svie. Riktignok kom vi hjem til et rent og ryddig hus etter at jeg la ned en liten innsats i det før vi dro, men man er jo ikke arbeidsledig etter en uke på tur.

Kjøleskapet var tomt, så bestilling på Oda ble lagt inn like etter frokost. De to første vaskemaskinene satte jeg på før jeg gikk fôringsrunden ute, og dermed var det som har vært en fin mandag allerede godt i gang.

Tomater og agurker fra drivhuset

Etter endt fôringsrunde gikk jeg en høsterunde i drivhuset og tok inn det som var modnet der mens vi var vekk.

Siden satte jeg en brøddeig så vi kunne få noe mer mat i livet, og mens den hevet var det på tide å henge blåtøyet opp og fylle maskinene med neste vending.

Nybakt brød

Trenger du en god brødoppskrift? Prøv sundhetsbrødet fra Prosjekt Henriette!

Oppskrift finner du HER

En fin mandag til tross

Det har absolutt ikke manglet på arbeidsoppgavene i dag. Likevel har jeg tatt meg i å gjøre dem med et smil. Det er nok bare å takke en fin ferie for at det har vært en fin mandag i dag. Vi ble klargjort for hverdag.

Ja, for det har ikke bare vært et anstrøk av høst. Også hverdagen har ligget over Fjellborg i dag. Husbonden måtte til og med i et jobbmøte i formiddag. Veslebonden og veslekæll har lekt med venner, og det har store deler av dagen bare vært veslebror og meg her. Ja, også Muusi og ungene hennes, da.

En fin mandag: Veslebror og Muusi

Nå er skittentøysdunken så nær tom som den kan komme uten at jeg sløser på strømmen. Campingvogna er tømt og alt som var med på tur har funnet sine faste plasser. En sunn hverdagsmiddag er til og med servert på de restene vi hadde i skapet fra før vi dro.

Ferien var alle tiders, og minneboka er fylt til randen.

Se sommerferien vår i bilder HER

Kan ikke bedre bli

Dermed har vi liksom falt til ro igjen etter en uke fylt av opplevelser. Ennå er det litt ferie igjen, men jeg har tatt tak i alt som var å ta i etter ferien med det samme, og da er det mer rom for moro senere. Når ingenting henger over meg.

Og kan hende det beste av alt, som har gjort at dette har vært en fin mandag til tross alle oppgavene: Det har gått i et rolig tempo. Jeg har ikke følt meg overveldet av alt som skal gjøres og rekkes. Ja, jeg rakk til og med å lese enda et kapittel i boka mi mens middagen godgjorde seg.

En fin mandag: Husmora på tur i skauen

Etter middag var jeg attpåtil en tur i skauen, og da kan ikke en mandag bedre bli om du spør meg! Og nå? Bok! Og kaffe!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics