Sommer på Fjellborg

I sommer vil jeg: 10 på lista

I sommer vil jeg nyte alt som er godt. Fanges i den lille evigheten sommeren kan være når man har skrubbsår på knærne og myggstikk som klør. Når isen smelter og livet er annerledes en stakket stund her nord.

Alt du har drømt om

Juni er så vidt i gang. Det er sommer. For en stakkars nordboer kan det bli aldeles overveldende. Tre måneder på å møte alle forventninger her i livet. Virkeliggjøre drømmene om lange sommerkvelder i gode venners lag, lange sandstrender og solbrune legger.

Barfot i skogen - minner på siste sommerdag

Drømmene er virkelige nok, men realiteten en annen. Skittentøyet produseres sommer som vinter. Sommerkveldene er like ofte kjølige og vindfulle, og er det omsider en varm kveld kan du være sikker på at vennene dine uansett er opptatt på annet hold.

I fjor måtte jeg halvveis ut i sommerferien justere forventningene jeg hadde til den. Enda er den et stykke unna, og sommeren er lenger enn bare ferien. Sommeren er nå. Tiden går. Skal jeg virkeliggjøre mine drømmer for sommeren, er det på tide å starte. Ikke for at jeg skal gjøre det til noe som oppleves stressende, men for at jeg om 89 dager skal kunne si at jeg levde sommeren. Gjorde den til min. I sommer vil jeg …

I dag skal jeg leve: Sommereng
I sommer vil jeg ...

Ja, det er helt sant. Jeg måtte justere forventingene mine, for mismotet var i ferd med å få overtaket.

Les mitt oppgjør med meg selv HER

I sommer vil jeg …

  1. … plukke blomster. Jeg skal ta dem med meg inn og la meg glede av skjønnheten i hver enkelt blomst.
  2. … sove under åpen himmel. Sovne til fuglenes kveldsprat og våkne til deres glade sang.
  3. … be ungene finne fram badetøyet når vi egentlig skulle funnet tannbørsten. Siden skal vi rusle ned til elva og ta et kveldsbad. Bare for at vi kan.
  4. … sitte under parasollen med en kopp kaffe. Der skal jeg la skuldrene senke seg og telle mine velsignelser.
  5. … smøre matpakker til hele familien og si at i dag spiser vi lunsj i gapahuken. Ikke for at det er en lang marsj unna, men fordi det ikke er inne på kjøkkenet.
  6. … ligge i gresset og lese en bok. Humla skal suse og verden gå sin gang mens jeg er på reise mellom to permer.
  7. … si ja når ungene spør om vi kan spise is. Selv om det er rett før middag. Selv om det er tirsdag.
  8. … pakke håndkledet rundt en våt og kald kropp som akkurat har kommet opp fra det kjølende elvevannet og som nå vil finne varmen igjen i mammas armer.
  9. … le høyt! Og lenge! Helt til jeg får vondt i magen.
  10. … telle mine kløende stikk med fryd og glede over at jeg får være ute.
I sommer vil jeg ... Pusterommene er viktig. En kaffe og noen minutter med ei bok gir godt påfyll.

Ja, i sommer vil jeg leve.

Gjøre mine gleder små

Det er så lett å kreve for mye når man har ventet så lenge. I sommer vil jeg gjøre mine gleder små, slik at jeg kan ha mye å glede meg over og mindre å bli skuffet av. Selv sommeren har uansett flest hverdager. I alle fall når man er voksen.

Det handler om valg. I dag skal jeg leve.

Les innlegget HER

Jeg vil ikke ønske meg for mye. Bare akkurat nok til at følelsen av en god evighet kan fylle meg også i en deilig sommer. Akkurat nok til ikke å la motet tas fra meg fordi jeg fortsatt «må» noe, og i passe mengde til at jeg ikke skal ta alt det gode som en selvfølelse.

I dag skal jeg leve: Årets første bad i elva

Du vet, sånn at jeg har noe å minnes med takknemlighet og lengte til i glede når mørket atter kommer smygende på om tre små måneder. I sommer vil jeg det.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics